ΑΛΜΥΡΟΣ

«Με έσωσε η Παναγία» ~ Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 40χρονος στη Μιτζέλα

με-έσωσε-η-παναγία-θύμα-ξυλοδαρμού-έ-407854

Προσήλθε στα δικαστήρια με ματωμένα ρούχα και με πόνους σε όλο του το σώμα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ένας 40χρονος όταν επιχείρησε να χωρίσει δύο αδέρφια που είχαν πιαστεί στα χέρια. Τα δύο αδέρφια σταμάτησαν τον μεταξύ τους καβγά και ξέσπασαν όλη τους τη μανία στον 40χρονο, τον οποίο ξυλοφόρτωσαν προκαλώντας του πολλαπλές κακώσεις: στο κεφάλι, στον αυχένα, στον θώρακα, στη μέση, στα πλευρά.

Με τα σημάδια της βίας που δέχθηκε εμφανή στο σώμα και στα ματωμένα του ρούχα προσήλθε χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια, αμέσως μετά το εξιτήριό του από το Νοσοκομείο ο 40χρονος για να καταθέσει εναντίον των δύο αδερφών, 33 και 34 ετών αντίστοιχα που καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκιση ο καθένας για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του, με τα ρούχα ματωμένα και κουτσαίνοντας προσήλθε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ο 40χρονος. Όπως κατέθεσε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου βγήκαν με τη σύζυγό του στη Μιτζέλα για να πιουν τσιπουράκι στο μαγαζί ενός γνωστού τους.

Κάθονταν και κουβέντιαζαν μαζί με τον ιδιοκτήτη όταν από το διπλανό μαγαζί που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση ακούστηκαν φωνές. «Γινόταν μεγάλη φασαρία και μας φώναξαν να τους χωρίσουμε.

Ηταν δύο αδέρφια που μάλωναν για οικογενειακές διαφορές και άκουσα ότι χτύπησαν και τον πατέρα τους.

Ο ιδιοκτήτης όταν πήγε να τους χωρίσει δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και έπεσε κάτω. Τότε πήγα εγώ και τους είπα να μην κάνουν τέτοια πράγματα», περιέγραψε το θέμα.

«Με άρπαξαν και οι δύο μαζί. Η Παναγία με έσωσε. Με χτυπούσαν με ό,τι έβρισκαν παντού στο σώμα μου. Με καρέκλες, με τα χέρια.

Δεν ήξερα από πού μου έρχονταν», περιέγραψε τον άγριο ξυλοδαρμό του ο 40χρονος ο οποίος φαίνεται να σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της συζύγου του.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και ο καταστηματάρχης. «Επί 25 χρόνια έχω μαγαζί, τέτοιο άγριο ξύλο δεν έχω ξαναδεί», είπε υποστηρίζοντας ότι τα δύο αδέρφια χτυπιόντουσαν και πλησίασαν προς το μαγαζί του, με αποτέλεσμα να αναστατωθούν οι πελάτες του.

«Τους είπα να πάνε πιο κει και τότε μου ήρθε μια σφαλιάρα, έπεσα κάτω, χτύπησα το κεφάλι μου. Ζαλισμένος είδα τον έναν ημίγυμνο με κινήσεις καράτε να επιτίθεται σε έναν άλλο και μετά στον γνωστό μου. Ηταν από πάνω του ένα κουβάρι και τον γρονθοκοπούσαν. Ο κόσμος από το μαγαζί έφυγε, έγινε χαμός», είπε ο καταστηματάρχης.

Τις κατηγορίες δεν αρνήθηκαν τα δύο αδέρφια. Ο ένας από τους δύο είχε την γιορτή του και από το πρωί η οικογένεια βγήκε να γιορτάσει. Όπως ανέφεραν έπιναν από τις 12 το μεσημέρι και έως το βράδυ ήταν μεθυσμένοι σε σημείο που δεν καταλάβαιναν τι έκαναν. «Ούτε που θυμάμαι για ποιο λόγο ξεκίνησε ο καβγάς», δήλωσε ο ένας από τους δύο για τη μεταξύ τους διαμάχη. Υποστήριξε μάλιστα ότι την ώρα που ήρθαν να τους χωρίσουν ένιωσε ότι ο αδερφός του με τον οποίο μάλωνε απειλούνταν και γι’ αυτό αντέδρασε έτσι.

«Ζητώ συγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο», είπε ο άλλος αδερφός.

Στα δύο αδέρφια επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή. Ασκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου