ΤΟΠΙΚΑ

Τους ξάφρισαν πάνω στο γαμήλιο γλέντι

τους-ξάφρισαν-πάνω-στο-γαμήλιο-γλέντι-407865

Αστυνομικός της ασφάλειας εκτός υπηρεσίας παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις των τριών δραστών

Είχαν στήσει γλέντι στην αυλή του σπιτιού με συγγενείς και φίλους ενόψει του γάμου που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Κανείς όμως δεν παρατήρησε τους απρόσκλητους «μουσαφήρηδες» που εκμεταλλεύτηκαν τη χαρά στο σπίτι για να δράσουν ανενόχλητοι, ξαφρίζοντας χρήματα και χρυσαφικά από το υπνοδωμάτιο. Δεν διέφυγαν όμως της προσοχής αστυνομικού της ασφάλειας που μολονότι ήταν εκτός υπηρεσίας παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις στην πίσω πλευρά του σπιτιού…

Το περιστατικό της κλοπής σημειώθηκε χθες το πρωί, σε μονοκατοικία στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Πρόκειται για το σπίτι της μαμάς της νύφης, η οποία έδινε εκείνη την ώρα γλέντι για συγγενείς και φίλους ενόψει του κυριακάτικου γάμου.

Ολοι βρίσκονταν στην αυλή και έδιναν ευχές για το χαρούμενο γεγονός, έδιναν τα δώρα και απολάμβαναν τα κεράσματα. Το σπίτι ήταν κλειστό.

Τρεις δράστες ηλικίας 39, 46 και 16 ετών δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν τη χαρά. Το γλέντι στην αυλή ήταν ο ιδανικός αντιπερισπασμός για τους ίδιους. Κινήθηκαν προσεκτικά προς το πίσω μέρος του σπιτιού και διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα του υποδωματίου.

Μπήκαν μέσα και εκεί εντόπισαν τον θησαυρό τους: κοσμήματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ και χρήματα 237 ευρώ, προφανώς δώρα για τη νύφη. Τα πήραν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν.

Δεν αντιλήφθηκαν όμως ότι τους παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Για την ακρίβεια αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, έτυχε να περνά από την περιοχή και δεν διέφυγαν της προσοχής του οι ύποπτες κινήσεις των τριών δραστών.

Ειδοποίησε την υπηρεσία του και αστυνομικοί προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο. Εντόπισαν τους τρεις δράστες στο σταθμευμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό τους και μαζί το σύνολο των χρημάτων και κοσμημάτων, τα οποία επέστρεψαν στην 56χρονη.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Εισαγγελία Βόλου. Ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου