ΤΟΠΙΚΑ

Υπερχείλισε αγωγός αποχέτευσης στην Πορταριά

υπερχείλισε-αγωγός-αποχέτευσης-στην-409992

Λύματα έτρεχαν στο δρόμο και στο πάρκινγκ – Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για μισή ώρα

Λύματα από αγωγό αποχέτευσης που υπερχείλισε γέμισε χθες το απόγευμα ο κεντρικός δρόμος της Πορταριάς, λίγο πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 7 περίπου το απόγευμα. Το φρεάτιο ακαθάρτων βούλωσε και υπερχείλισε με αποτέλεσμα τα λύματα να διοχετεύονται πάνω στον δρόμο και στον χώρο στάθμευσης.

Αμεσα επενέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ για να ξεβουλώσει τον αγωγό που είχε φρακάρει από πανιά, χαρτιά και διάφορα αντικείμενα. Ωστόσο επειδή το σημείο του δρόμου όπου έπρεπε να επέμβουν τα συνεργεία είναι πολύ στενό κρίθηκε αναγκαία η εκτροπή της κυκλοφορίας.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ο δρόμος αποκλείστηκε από τις 7:10μ.μ. έως τις 7:40μ.μ. μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και το πλύσιμο του οδοστρώματος και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρεπόταν από το ύψος της Αλλης Μεριάς και από το ύψος στο Χάνι του Ζήση μέσω Δράκειας.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα η κίνηση δεν ήταν τόσο μεγάλη και το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο.

Καταστηματάρχες πάνω από την πλατεία βγήκαν επίσης με τα λάστιχα για να πλύνουν τους δρόμους.

Σκεπασμένα καπάκια

Το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ που έσπευσε για την αποκατάσταση του προβλήματος βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα… γνωστό πρόβλημα. Πρόσφατα στο δίκτυο έγινε ασφαλτόστρωση και ο εργολάβος «σκέπασε» τα καπάκια. Πρόκειται για ένα πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ που αναζητούν καπάκια στα… τυφλά και ψάχνουν εργολάβους για να τα αποκαλύψουν, διαφορετικά αναγκάζονται να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις βλαβών μέσα από άλλα σημεία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου