ΤΟΠΙΚΑ

Βλέπουν το χρώμα του χρήματος 32 σχολικοί φύλακες στο Δήμο Βόλου

βλέπουν-το-χρώμα-του-χρήματος-32-σχολικο-410022

Υπογράφτηκαν χθες τα εντάλματα για την καταβολή της προκαταβολής 1.000 ευρώ

Το χρώμα του χρήματος θα δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες συνολικά 32 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι φθάνουν στο τέλος του οικονομικού… «Γολγοθά» που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, από τότε που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και ξαναπροσλήφθηκαν.

Πρόκειται για σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και το 2015 επαναπροσλήφθηκαν, καθώς δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικούσαν για την περίοδο της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο, με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2015 και το 2017. Τους επιδικάστηκε η διαφορά του μισθού (25%) που δεν έλαβαν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014), οπότε και έπαιρναν αποδοχές στο 75%, αλλά και οι μισθοί και τα δώρα για την περίοδο που είχαν απολυθεί (από Μάιο του 2014 έως και Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για συνολικό ποσό 550.000 ευρώ.

Οι σχολικοί φύλακες είχαν διαμαρτυρηθεί με την παρουσία τους στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή κατάθεση ερώτησης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου έγινε δεκτή πρόταση συμβιβασμού για την καταβολή από τον Δήμο των επιδικασθέντων με τελεσίδικη απόφαση χρηματικών ποσών και παραίτηση των ίδιων από τα επιδικασθέντα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη και στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης, υπογράφτηκαν χθες τα εντάλματα καταβολής της προκαταβολής ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους σχολικούς φύλακες. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στις 27 Αυγούστου και η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο. Οι συνολικές αποζημιώσεις είναι της τάξης των 3.000 ευρώ για τον κάθε έναν.

«Μπαίνει ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των συναδέλφων που δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν εργασιακές περιπέτειες όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά μολονότι δικαιώθηκαν, καθυστέρησαν να αποζημιωθούν», σχολίασε η κ. Καρυδάκη.

Πληρώνονται και τα εκλογικά επιδόματα

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την οικονομική υπηρεσία, στις 27 Αυγούστου, πρόκειται να καταβληθούν και τα εκλογικά επιδόματα για τους δημοτικούς υπαλλήλους που συμμετείχαν στην διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας συνολικά 348 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών θα λάβουν εκλογικό επίδομα 275 ευρώ μικτά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου