ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν πώς και πώς τα υδροπλάνα οι νεφροπαθείς

περιμένουν-πώς-και-πώς-τα-υδροπλάνα-οι-418398

Νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, βλέπουν στην επένδυση των υδροπλάνων τη μόνη ευκαιρία να κάνουν διακοπές σε ένα μακρινό νησί με ασφάλεια

Η αλλαγή της νομοθεσίας, τα λίγα επιπλέον μέτρα γης που απαιτούνται για τον σταθμό αναμονής και ελέγχου επιβατών και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου που φαίνεται να προτείνει λύση για τα 40 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δεν έχουν «κόψει» προσωρινά μόνο τα «φτερά» της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει εντάξει το λιμάνι στον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην χώρα.

Ούτε η καθυστέρηση της επένδυσης με τα πολυπόθητα υδροπλάνα που θα συνδέσουν τον Βόλο με νησιωτικούς και όχι μόνο προορισμούς, μειώνοντας τον χρόνο και την ταλαιπωρία της μετάβασης με άλλα μέσα, επηρεάζει μόνο το τουριστικό προϊόν της περιοχής και την τοπική οικονομία.

Στα υδροπλάνα έχουν εναποθέσει ελπίδες χρόνια πάσχοντες, που χρήζουν συχνά νοσοκομειακής περίθαλψης για να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε νησί και να απολαύσουν διακοπές μετά από χρόνια χωρίς να ανησυχούν για την υγεία τους ή τι θα κάνουν σε περίπτωση που χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Πώς;

Την απάντηση έδωσε επικοινωνώντας με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ νεφροπαθής, που υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάω διακοπές σε ένα μακρινό νησί. Υπάρχει η ταλαιπωρία της μετάβασης, η αγωνία τι θα γίνει αν χρειαστεί νοσοκομείο. Αν ξεκινήσουν τα δρομολόγια τα υδροπλάνα θα μπορούσα να φύγω. Να πάω κι εγώ σε ένα νησί μακρινό. Και να κλείσω μέσω της μονάδας μου ραντεβού σε μια άλλη μονάδα για να κάνω τη θεραπεία μου χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς να αγωνιώ για την υγεία μου. Τώρα δεν μπορώ να φύγω. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο να δώσουν μία λύση; Δεν υπάρχουν χώροι για να διευθετηθεί το θέμα;», αγωνιά για την τύχη των υδροπλάνων Βολιώτης νεφροπαθής που περίμενε πώς και πώς τα υδροπλάνα για να κάνει κάτι ανθρώπινο και επ’ ίσοις όροις με την υπόλοιπη κοινωνία, να απολαύσει διακοπές σε ένα μακρινό νησί όπου θα μεταβεί σύντομα, χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς να διατρέξει κίνδυνο η υγεία του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου