ΤΟΠΙΚΑ

Κενοί ναυαγοσωστικοί πύργοι στο Νότιο Πήλιο

κενοί-ναυαγοσωστικοί-πύργοι-στο-νότι-418408

Η ένσταση ναυαγοσωστικής εταιρείας εξετάστηκε τέλος Ιουνίου, δικαιώθηκε, αλλά ένα μήνα μετά ο Δήμος δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία

Πρώτη Αυγούστου χθες κι όμως οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου παραμένουν αφύλακτες. Ηδη οι δύο μήνες του καλοκαιριού έχουν περάσει και διανύουμε τον Αύγουστο, όμως ο Δήμος δεν έχει φροντίσει για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές όπου προβλέπονται. Τα βάθρα των ναυαγοσωστών εξακολουθούν να είναι κενά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των λουόμενων, αλλά και τα δημοτικά ταμεία που κινδυνεύουν σε πιθανούς ελέγχους του Λιμεναρχείου από «τσουχτερά» πρόστιμα.

Ο Δήμος ζητούσε μέσω ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού τη φύλαξη πέντε ακτών του που έχουν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες. Πρόκειται για τις παραλίες Καλών Νερών, Κορώπης, Καλλιφτέρης, Αμποβού και Ποτιστικών.

Στον διαγωνισμό που προκήρυξε συμμετείχαν δύο εταιρείες, οι οποίες κατέθεσαν τις προσφορές τους. Μία εξ αυτών υπέβαλε ένσταση κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, διότι, όπως υποστήριζε, η άλλη εταιρεία δεν είχε σωστά έγγραφα. Η ένσταση παραβλέφθηκε από τον Δήμο που προχώρησε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, το άνοιγμα των προσφορών και στην κατακύρωση του αποτελέσματος υπέρ της εταιρείας που φέρεται να μην είχε τα σωστά έγγραφα. Η ναυαγοσωστική εταιρεία που θιγόταν υπέβαλε ένσταση, η οποία έπρεπε να εξεταστεί από ειδική επιτροπή που εξετάζει παρόμοιες υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα χρονικά περιθώρια ήταν ήδη ασφυκτικά, καθώς δεν προβλέφθηκε χρονικό περιθώριο για την εξέταση τυχόν ενστάσεων. Η ένσταση εξετάστηκε τελικώς στις 27 Ιουνίου και η εταιρεία που την υπέβαλε δικαιώθηκε εν μέρει στους ισχυρισμούς της.

Ενα και πλέον μήνα μετά η κατάσταση παραμένει ως έχει. Τα ναυαγοσωστικά βάθρα είναι κενά στις πέντε παραλίες, αφού ο Δήμος δεν έχει φροντίσει για την επανάληψη της διαδικασίας.

Δεν είναι η πρώτη κολυμβητική περίοδος που οι ναυαγοσωστικοί πύργοι μένουν άδειοι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο καλοκαίρι, που δεν είχε φροντίσει για την έγκαιρη κάλυψη των ακτών του, παραλίγο να την πληρώσουν καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στις ακτές και οι οποίοι βρέθηκαν… υπόλογοι έναντι του Λιμεναρχείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου