ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητά στέγη για τα νέα τμήματα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

αναζητά-στέγη-για-τα-νέα-τμήματα-το-παν-419960

Προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για τις κτιριακές ανάγκες της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Στέγη για τα δύο νέα τμήματα, που θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 στον Βόλο, αναζητά η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για την κάλυψη των αυξημένων από τον Σεπτέμβριο κτιριακών αναγκών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών η διοίκηση προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξεύρεση χώρου 850τ.μ. τουλάχιστον.

Οπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την απορρόφηση των δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα λειτουργήσουν 17 νέα τμήματα και μαζί με τα 18 υφιστάμενα, το ίδρυμα θα αριθμεί συνολικά 35 τμήματα.

Στον Βόλο θα λειτουργήσουν δύο από τα νέα τμήματα τα οποία έχουν ενταχθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Πρόκειται για τα τμήματα «Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών» και «Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών» για τα οποία έχει ήδη καταρτιστεί το πρόγραμμα σπουδών, έχουν στελεχωθεί με διδακτικό προσωπικό και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους φοιτητές τους.

Για την κάλυψη όμως των νέων αναγκών που δημιουργούνται θα πρέπει να βρεθεί χώρος στέγασης. Η διοίκηση του Π.Θ. προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό με έγγραφες προσφορές για τη μίσθωση ακινήτου για τις ανάγκες της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αναζητά ακίνητο 850τ.μ. ή και μεγαλύτερο που θα βρίσκεται εντός του Βόλου και θα είναι κατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση. Το ανώτατο δε ενοίκιο που προτίθεται να καταβάλλει τον μήνα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 8.330 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού η διάρκεια της μίσθωσης από την υπογραφή της σύμβασης θα είναι έως 31 Οκτωβρίου 2020 με δυνατότητα ανανέωσης έως και 12 χρόνια. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 2 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα γίνει άνοιγμα των φακέλων για να προκύψει ο μειοδότης.

Σημειώνεται ότι το νέο τμήμα Πολιτισμού αρχικά θα στεγαστεί σε εγκαταστάσεις του Π.Θ. μέσα στον ιστό του Βόλου, στη συνέχεια όμως ο σχεδιασμός του ιδρύματος προβλέπει τη μετεγκατάστασή του στο συγκρότημα της πρώην Βαμβακουργίας, στη Ν. Ιωνία, σε νέες εγκαταστάσεις σχεδιασμένες ειδικά για την πρότυπη λειτουργία των πανεπιστημιακών δομών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου