ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις ανά δεύτερη μέρα για Αλυκές δέχεται το Λιμεναρχείο Βόλου

κλήσεις-ανά-δεύτερη-μέρα-για-αλυκές-δέ-421679

Περίοικοι διαμαρτύρονται για κατάληψη της παραλίας από ομάδες ανθρώπων, που προκαλούν προβλήματα δημόσιας υγείας και κίνδυνο πυρκαγιών

Κλήσεις ανά δεύτερη μέρα δέχεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για να επέμβει στις Αλυκές μετά από καταγγελίες πολιτών, που διαμαρτύρονται για την παρουσία ομάδων ανθρώπων που «κάνουν κατάληψη της παραλίας».

Περίοικοι εκφράζουν τη δυσφορία τους ότι τα Σαββατοκύριακα ενίοτε και τις Δευτέρες ομάδες ανθρώπων κάνουν κατάληψη της παραλίας με έναν… ανορθόδοξο τρόπο. Οπως καταγγέλλουν με κείμενο το οποίο υπογράφουν 21 κάτοικοι, οι «καταληψίες» δεν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην οργανωμένη παραλία των Αλυκών. «Χρησιμοποιούν τις ντουζιέρες για να πλένονται με σαπούνι, βάζουν… μπουγάδα στα ρούχα τους, ανάβουν φωτιές για να ψήσουν ή γκαζάκια για να μαγειρέψουν, αφήνουν πίσω τους πολλά σκουπίδια και αφοδεύουν πίσω από τα δέντρα», τονίζουν στο έγγραφο διαμαρτυρίας τους.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν η κατάσταση είναι η ίδια τα τελευταία χρόνια. Συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου, αφού πρώτα εκπρόσωπός τους ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές, όπως η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, ο Δήμος, η Αστυνομία.

Οπως λένε περίοικοι, από τη δράση των συγκεκριμένων προκαλούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αλλά και σοβαροί κίνδυνοι πυρκαγιάς και ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Μετά από κλήσεις τους το Λιμενικό είναι σχεδόν ανά δεύτερη ημέρα στην παραλία των Αλυκών για να ελέγχει για τυχόν αξιόποινες πράξεις, δεν έχει όμως διαπιστωθεί κάποιο αδίκημα.

Κάτοικοι ζήτησαν από υπάλληλο του Δήμου να κλείσει το νερό στην ντουζιέρα μήπως και το καταλάβουν και φύγουν. Μεταφέρθηκαν μερικά μέτρα δίπλα όπου άλλη ντουζιέρα ήταν σε λειτουργία.

Χθες κλήθηκαν εκ νέου Λιμενικό και Αστυνομία για να απομακρύνουν τους «καταληψίες», κάποιοι εκ των οποίων έσπευσαν με τροχόσπιτα τα οποία άφησαν πάνω στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται. Από την Αστυνομία τούς απευθύνθηκαν αρχικώς συστάσεις για να φύγουν βάσει της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για ενδεχόμενο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου