ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε ο 36χρονος που έλουσε με βενζίνη 22χρονη στον Βόλο

καταδικάστηκε-ο-36χρονος-που-έλουσε-με-β-427249

Ο 36χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ήταν που… τρόμαξε από την κοπέλα και του έφυγε το μπουκάλι με τη βενζίνη

Τα χειρότερα γλίτωσε 22χρονη Βολιώτισσα, όταν χθες το απόγευμα επιστρέφοντας από την εργασία της δέχθηκε απρόκλητη επίθεση. Ενας 36χρονος, γνωστός στις διωκτικές αρχές, την έλουσε με βενζίνη, με αποτέλεσμα να ερεθιστεί το μάτι της και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5:45 χθες το απόγευμα στην οδό Αναλήψεως. Η κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Στο πεζοδρόμιο στην απέναντι πλευρά του δρόμου καθόταν ο «Camel». Όπως δήλωσε η 22χρονη πέρασε απέναντι, κατευθύνθηκε κατά πάνω της και της πέταξε βενζίνη στο πρόσωπό της. Αμεσα η 22χρονη κάλεσε σε βοήθεια. Μπήκε σε ένα κρεοπωλείο και έπλυνε με νερό το πρόσωπο και ιδιαίτερα το μάτι της που ερεθίστηκε από το επικίνδυνο υγρό. Στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 36χρονο. Πρόκειται για τον γνωστό με το παρατσούκλι «Camel», ο οποίος κυκλοφορεί με ένα μπουκάλι βενζίνη στο χέρι και κάνει εισπνοές και έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά.

Χθες ο «Camel» κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σε βάρος του κατέθεσε η 22χρονη που δήλωσε ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον κατηγορούμενο τον οποίο δεν γνώριζε καν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε τη βενζίνη για δική του χρήση. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν που τρόμαξε από την κοπέλα με αποτέλεσμα να του φύγει το μπουκάλι με τη βενζίνη από τα χέρια. «Δεν της πέταξα τίποτα. Εγώ τρόμαξα», είπε στο δικαστήριο

Ο 36χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και με πρόταση εισαγγελέα που έκανε δεκτή το δικαστήριο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν έξω με αναστολή από άλλη καταδίκη 40 μηνών φυλάκισης για παρόμοιο αδίκημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και τον περασμένο Ιούνιο το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης τιμωρούνταν με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 έτη. Βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα το ίδιο αδίκημα τιμωρείται πλέον με ποινή φυλάκισης από 10 ημέρες έως 3 έτη. Η επιβολή ποινής δύο ετών με βάση τον νέο Κώδικα θεωρείται αυστηρή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου