ΤΟΠΙΚΑ

7ο Γυμνάσιο Βόλου: Ενα σχολείο γεμάτο χρώμα

7ο-γυμνάσιο-βόλου-ενα-σχολείο-γεμάτο-χρ-427582

Μαθητές, καθηγητές και γονείς «αναμορφώνουν το σχολείο» τους στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος

Εξι τοιχογραφίες γεμάτες λαμπερά χρώματα και ορισμένες με ηχηρά μηνύματα κοσμούν το 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς με στόχο να κάνουν το περιβάλλον στο οποίο περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους πιο ευχάριστο και το αποτέλεσμα είναι ήδη εντυπωσιακό.

«Θέλαμε να αλλάξουμε όψη στο σχολείο μας. Να ξεφύγει από το συνηθισμένο απλό χρώμα. Να γίνει πιο χαρούμενο για να το χαίρονται τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Περικλής Φασουράκης για την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε ήδη από το περσινό σχολικό έτος.

Την ίδια ώρα που συνεργεία του Δήμου Βόλου έβαφαν το εσωτερικό των σχολικών αιθουσών, μαθητές, καθηγητές και γονείς έπιαναν τα πινέλα και έβαζαν τη δική τους πινελιά. Εβαψαν διαδρόμους και τούβλα, το πιο εντυπωσιακό όμως είναι οι τοιχογραφίες που κοσμούν τους χώρους του σχολείου. Με ευθύνη της καθηγήτριας εικαστικών Κατερίνας Ιωάννου αλλά και της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής Ιωάννας Μαντζαφλέρη που διαθέτει όπως φαίνεται κλίση στα εικαστικά, δημιουργήθηκαν οι τοιχογραφίες και οι μαθητές τις γέμισαν με χρώματα.

Ένα κορίτσι που σκίζει τον τοίχο για να δει πίσω αυτόν, ένας χαρταετός με μηνύματα, γεωμετρικά σχήματα με έντονα χρώματα στις σκάλες αλλά και μία τοιχογραφία για να θυμίζει στους μαθητές τη φιλοξενία του Μαθητικού Φεστιβάλ Ραδιοφώνου, κοσμούν το σχολείο.

«Στόχος μας είναι οι τοιχογραφίες να διπλασιαστούν το νέο σχολικό έτος και να δώσουμε επιπλέον χρώμα στο σχολείο μας», σημείωσε ο κ. Φασουράκη που θα εντάξει τη δράση στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα «Αναμορφώνω το σχολείο μου».

Δεν πρόκειται για την μοναδική παρέμβαση. Όπως ανέφερε ο κ. Φασουράκης, στο σχολείο έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα για την τοποθέτηση σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ενός βιντεοπροβολέα ώστε οι μαθητές να έχουν καλύτερες συνθήκες μάθησης, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και εργαστήριο ρομποτικής. Θα γίνει στον χώρο του υπογείου όπου σήμερα φυλάσσεται το αρχείο του σχολείου. Στον χώρο ξεκίνησε μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού και ήδη από τον Δήμο έχουν εγκατασταθεί θέσεις δικτύου και πολύπριζα προκειμένου η αίθουσα να μεταμορφωθεί σε αίθουσα τεχνολογίας και ρομποτικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου