ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκαμψε η κίνηση στην αγορά του Βόλου μετά τις εκλογές

ανάκαμψε-η-κίνηση-στην-αγορά-του-βόλου-427967

Καλύτερη ψυχολογία των καταναλωτών, αλλά εξακολουθούν να λείπουν τα χρήματα

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου μετά τη δύσκολη εαρινή περίοδο που προηγήθηκε. Και πάλι όμως, παρά το γεγονός ότι ισχύουν εκπτώσεις, οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο, «επισκεψιμότητα στην αγορά υπάρχει, οι τζίροι είναι όμως χαμηλοί». Όπως εξήγησε μετά τις εκλογές άλλαξε η ψυχολογία των καταναλωτών, η αγορά κινείται, όχι όμως στον βαθμό που θα ήθελε. «Ψυχολογία υπάρχει. Χρήματα δεν υπάρχουν, αυτό είναι πλέον σαφές. Ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο είναι να μην υπάρξει περαιτέρω κάμψη. Αν η κίνηση και οι τζίροι σταθεροποιηθούν στα σημερινά επίπεδα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ανάκαμψη στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Εως τέλος Αυγούστου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τις αγορές τους σε συμφέρουσες τιμές λόγω των εκπτώσεων που βρίσκονται σε ισχύ.

Μάλιστα πέραν των εκπτώσεων, επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην εφαρμογή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Volos Shopping προχωρούν σε επιπλέον προσφορές. Περίπου 1.000 καταναλωτές έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό τους και ενημερώνονται για τις προσφορές που ισχύουν από 37 εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Βεβαίως ο αριθμός των εμπορικών επιχειρήσεων που συμμετέχει στην εφαρμογή είναι πολύ μικρός και για τον λόγο αυτό η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας πρόκειται να προχωρήσει από 1η Σεπτεμβρίου σε καμπάνια διαφήμισης της προβολής με στόχο την ένταξη του συνόλου της αγοράς προκειμένου να υπάρχει και μεγαλύτερο πεδίο επιλογών για τους καταναλωτές που τη χρησιμοποιούν.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μάλιστα πρόκειται να μεταφραστεί και σε τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά προκειμένου να χρησιμοποιείται και από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στον Βόλο με στόχο την τόνωση της καταναλωτικής κίνησης στην εμπορική αγορά της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου