ΤΟΠΙΚΑ

Συγχωνεύσεις εφοριών Βόλου – Ν. Ιωνίας

συγχωνεύσεις-εφοριών-βόλου-ν-ιωνίας-428160

Αποκαλύφθηκε στη συνάντηση εφοριακών – διοικητή ΑΑΔΕ – Με μία εφορία απομένει η Μαγνησία

Το νέο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων εφοριών, που έρχεται μέσα στο 2020, θα επηρεάσει και την περιοχή της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα για τον νομό προωθείται η συγχώνευση της ΔΟΥ Βόλου και της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας σε μία ενιαία ΔΟΥ κατά το πρότυπο του γειτονικού νομού Λάρισας. Αγωνία και προβληματισμός εκφράζεται σε τοπικό επίπεδο τόσο για την «τύχη» του προσωπικού, που πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απορροφηθεί στο σύνολό του, όσο και για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εφοριακών (ΠΟΕ – ΔΟΥ) με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής αποκάλυψε ότι μετά τη συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών με τη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων, που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2019, το ερχόμενο έτος έρχονται μεγάλες ανατροπές.

Θα ενωθούν οι δύο εφορίες του Περιστερίου, η εφορία Παλαιού Φαλήρου με τη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης, του Βύρωνα με την ΙΖ’ ΔΟΥ, της Ηλιούπολης με του Αγ. Δημητρίου, η ΔΟΥ Χαλανδρίου με την εφορία του Ψυχικού, του Γαλατσίου με την ΙΔ’ ΔΟΥ και η εφορία Αμαρουσίου θα γίνει Α’ τάξης.

Το κύμα των συγχωνεύσεων θα καλύψει τις εφορίες και της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων. Η ΔΟΥ Καλαμαριάς θα ενωθεί με την Η’ ΔΟΥ, της Ιωνίας με την Α’ ΔΟΥ, η ΣΤ’ με τη Δ’ ΔΟΥ, ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι Ε’ ΔΟΥ, η Ζ’ και των Αμπελοκήπων. Συγχωνεύσεις σχεδιάζονται στον Βόλο και στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Βόλο είχε προηγηθεί και προ εξαετίας περίπου συγχώνευση, αυτή της Α’ και Β’ ΔΟΥ Βόλου, ενώ η ΔΟΥ Ν. Ιωνίας είχε υποβιβαστεί. Τότε είχε απορροφηθεί το σύνολο του προσωπικού.

Για το νέο κύμα συγχωνεύσεων η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε αναζήτηση κτιρίων που θα στεγάσουν τις εφορίες που θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα θα βρεθούν τα κατάλληλα κτίρια και μετά θα προχωρήσουν οι αλλαγές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου