ΤΟΠΙΚΑ

3.943 αιτήσεις για δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

3-943-αιτήσεις-για-δωρεάν-σίτιση-στο-πανεπ-429093

Μικρός ο αριθμός τους σε σχέση με πέρυσι – Θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο για τους πρωτοετείς

Μόλις 3.943 φοιτητές, εκ των οποίων οι 1.331 από τον Βόλο, κατέθεσαν αιτήσεις για την ενεργοποίηση των καρτών σίτισης, προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στα φοιτητικά εστιατόρια, που λειτουργούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων, που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, είναι σαφώς μικρός σε σχέση με τον αριθμό του φοιτητικού δυναμικού, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Προ της συνένωσης, πέρυσι, είχαν ενεργοποιηθεί συνολικά 3.700 κάρτες σίτισης για ισάριθμους φοιτητές.

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων έληξε την περασμένη Τρίτη, ωστόσο η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εκ νέου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν αιτήσεις και οι πρωτοετείς φοιτητές και όσοι δεν πρόλαβαν.

Σημειώνεται ότι στον Βόλο λειτουργεί το κεντρικό φοιτητικό εστιατόριο στη 2ας Νοεμβρίου και το εστιατόριο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, ενώ από πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία και ένα βοηθητικό εστιατόριο στη Δεληγεώργη με Κωνσταντά προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ουρές των φοιτητών έξω από τη φοιτητική λέσχη που φθάνουν ακόμη και στα πεζοδρόμια τις ώρες αιχμής.

Σε αυτό το βοηθητικό εστιατόριο οι μερίδες στέλνονται από το κεντρικό. Κι έτσι όσοι φοιτητές επιλέγουν το συγκεκριμένο εστιατόριο καλούνται να το δηλώσουν σε on line εφαρμογή. Το τμήμα μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί μία νέα υπηρεσία για τους φοιτητές δικαιούχους δωρεάν σίτισης. Δημιούργησε μία εφαρμογή την οποία οι φοιτητές κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό τους και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μενού ολόκληρης της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα της επιλογής του φαγητού και ταυτόχρονα μέσα από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορεί να γίνει καλύτερη οργάνωση και στην ίδια την κουζίνα στις λέσχες.

Σημειώνεται ότι η σίτιση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 30ή Ιουνίου του επομένου έτους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου