ΤΟΠΙΚΑ

Βαρυποινίτης απέδρασε… από την κεντρική πύλη της Κασσαβέτειας

βαρυποινίτης-απέδρασε-από-την-κεντρ-431857

Εξέτιε στην Κασσαβέτεια ποινή φυλάκισης 55 (!) ετών, αλλά ζήτησε… άδεια και βγήκε

Δεν χρειάστηκε ούτε καν να σκαρφιστεί σχέδιο απόδρασης… Βαρυποινίτης δραπέτευσε από τις φυλακές Κασσαβέτειας περνώντας από την κεντρική πύλη… κάνοντας χρήση άδειας που ζήτησε και του εγκρίθηκε.

Πρόκειται για κρατούμενο ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 55(!) ετών από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγαίου για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη χώρα.

Ο βαρυποινίτης εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κασσαβέτειας, μέχρι και την περασμένη άνοιξη. Είχε ήδη εκτίσει επτά χρόνια, όταν ζήτησε άδεια για να βγει από τις φυλακές. Δήλωσε ως τόπο κατοικίας ένα ξενοδοχείο στον Βόλο και βγήκε από την κεντρική πύλη των φυλακών.

Όταν η ολιγοήμερη άδειά του τελείωσε εκείνος δεν επέστρεψε πίσω. Είχε γίνει άφαντος.

Σε βάρος του η Εισαγγελία Βόλου συνέταξε νέα δικογραφία. Κατηγορείται για απόδραση από τις φυλακές και αναζητείται, πλην όμως τα ίχνη του παραμένουν άφαντα.

Απορίας άξιο είναι πώς εγκρίθηκε άδεια εξόδου σε βαρυποινίτη, αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε ως τόπο διαμονής ένα ξενοδοχείο. Από την Εισαγγελία Βόλου απορρίπτονται συχνά αιτήματα κρατουμένων που δηλώνουν ως τόπο κατοικίας ξενοδοχεία. Τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο κατατίθενται αιτήσεις αδειών από φυλακισμένους που υποστηρίζουν ότι θα μείνουν σε ξενοδοχεία, όμως απορρίπτονται καθώς υπάρχει κίνδυνος απόδρασης των κρατουμένων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου