ΤΟΠΙΚΑ

63χρονη στον Βόλο ζούσε με τη σύνταξη της νεκρής θείας της

63χρονη-στον-βόλο-ζούσε-με-τη-σύνταξη-τη-432261

Η 63χρονη, που κατοικεί στον Βόλο, δεν είχε καν δηλώσει τον θάνατο του συγγενικού της προσώπου στο Ληξιαρχείο

Επί τρία χρόνια ζούσε με τα χρήματα της σύνταξης της νεκρής θείας της, τον θάνατο της οποίας φρόντισε μάλιστα να μη δηλώσει στο Ληξιαρχείο. Μία 63χρονη κάτοικος Βόλου κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 63χρονη, που το 2013 ζούσε στη Λάρισα, φέρεται όταν πέθανε η θεία της να αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Η θεία της ήταν συνταξιούχος και η ίδια φαίνεται ότι την εξυπηρετούσε για να εισπράττει κάθε μήνα τη σύνταξή της.

Οταν η ηλικιωμένη πέθανε, η 63χρονη συνέχιζε να παίρνει τα χρήματα της σύνταξής της. Οπως προέκυψε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της στο Ληξιαρχείο και ως εκ τούτου δεν είχε ενημερωθεί ο ασφαλιστικός φορέας για τη διακοπή της σύνταξης. Τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στη σύνταξη έμπαιναν κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό και η ίδια φαίνεται ότι τα εισέπραττε κάθε μήνα.

Δεν έγινε γνωστό αν η 63χρονη είχε άλλα εισοδήματα ή αν η σύνταξη της θείας της ήταν τα μοναδικά χρήματα που εξασφάλιζε έστω και παρανόμως για να ζει. Συνέχιζε πάντως να εισπράττει τα χρήματα επί τρία χρόνια, από το 2013 έως και το 2016. Το συνολικό ποσό, που πήρε τα τρία αυτά χρόνια, ανέρχεται στις 13.500 ευρώ.

Σε έλεγχο που έγινε από τον ασφαλιστικό φορέα φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε η απάτη και συνελήφθη η 63χρονη, η οποία στο μεσοδιάστημα μετακόμισε και ζούσε στον Βόλο.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της νεκρής θείας της και ότι δεν ήταν εκείνη που είχε πάρει τα χρήματα. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε φροντίσει να δηλώσει τον θάνατο της γυναίκας στο Ληξιαρχείο, πλην όμως, για άγνωστο στην ίδια λόγο, δεν καταχωρήθηκε επισήμως.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της κατηγορούμενης. Της αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά την έκρινε ένοχη για την απάτη. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου