ΤΟΠΙΚΑ

«Κρέμασε» το σύστημα εγγραφών στα Λύκεια

κρέμασε-το-σύστημα-εγγραφών-στα-λύκ-459327

«Προσπαθήστε αργότερα» το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας – Ταλαιπωρία γονέων μαθητών στα Λύκεια

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν χθες από το πρωί γονείς και εκπαιδευτικοί στα κατά τόπους Λύκεια της Μαγνησίας, Γενικά και Επαγγελματικά, όταν προσήλθαν για να προχωρήσουν σε εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο. Το ηλεκτρονικό σύστημα «κρέμασε» και έως τη μία τουλάχιστον το μεσημέρι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών ή μετεγγραφές δεν μπορούσαν να γίνουν.

Χθες ξεκίνησε στα Λύκεια η β’ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών σε Γενικά και Επαγγελματικά. Οσοι γονείς δεν φρόντισαν κατά την α’ φάση να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Λύκειο ή να καταθέσουν τυχόν αίτηση μετεγγραφής, μπορούν να το κάνουν έως μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, οπότε και τα Λύκεια είναι ανοιχτά για την εξυπηρέτησή τους.

Ομως κατά την πρώτη ημέρα των εγγραφών, εκπαιδευτικοί που εξυπηρετούσαν γονείς ήταν αδύνατο να μπουν στο σύστημα. «Προσπαθήστε αργότερα» το μήνυμα που έστειλε το υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση εισόδου στο σύστημα, καθώς το πρόβλημα ήταν γενικό σε όλη τη χώρα.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγαλύτερη για τους γονείς μαθητών που ζουν στην περιφέρεια της Μαγνησίας και έπρεπε να μετακινηθούν από διπλανά χωριά αφήνοντας δουλειές και υποχρεώσεις για να μην καταφέρουν τελικώς να κάνουν την εγγραφή και να χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν από σήμερα.

Σημειώνεται ότι από 1η έως 3 Ιουλίου οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν τη δεύτερη κατανομή των μαθητών σε ΓΕΛ στην ηλεκτρονική εφαρμογή e – εγγραφές.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 2 έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου