ΤΟΠΙΚΑ

Η μαθήτρια – καλλιτέχνιδα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

η-μαθήτρια-καλλιτέχνιδα-του-1ου-επαλ-459353

Ελαβε 1ο βραβείο και 1ο έπαινο σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό – Όνειρό της να εισαχθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών

Εβαλε φαντασία, μεράκι, τέχνη, αποτύπωσε με χρώματα και σχέδια τον… «κόσμο της» και πέτυχε διπλή διάκριση στον διαγωνισμό «Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2019» με θέμα «Ο κόσμος μας». Πρόκειται για τη μαθήτρια της β’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Αλεξάνδρα Παλαμιδά, η οποία πήρε 1ο βραβείο και 1ο έπαινο στον διαγωνισμό των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τη στήριξη της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος οι μαθητές της β’ τάξης του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Γιάννης Αγροκώστας, Περικλής Εμμανουήλ, Θοδωρής Μίρτσεφ, Αλεξάνδρα Παλαμιδά, Νιόβη Τσιούπη και από τη γ΄τάξη ο μαθητής Γιώργος Βαριάμης.

Η μαθήτρια Αλεξάνδρα Παλαμιδά εντυπωσίασε με τις δημιουργίες της την κριτική επιτροπή και απέσπασε διπλή διάκριση. Ελαβε 1ο βραβείο στην κατηγορία καλλιτεχνική σύνθεση και 1ο έπαινο στην κατηγορία σκίτσο – γελοιογραφία – κόμικ.

Στην πρώτη κατηγορία έλαβε μέρος με ένα έργο της στο οποίο κυριαρχούν το κόκκινο και το μαύρο. «Το θέμα ήταν ελεύθερο. Ετσι ξεκίνησα να σχεδιάζω χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Εκανα αυτό που μου βγήκε χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μου χρώματα», λέει η μαθήτρια Αλεξάνδρα Παλαμιδά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Και στο σκίτσο επέλεξε να παρουσιάσει ένα αγαπημένο της θέμα. «Δημιούργησα δύο κεφάλια χωρίς να επηρεαστώ από τη μορφή κάποιου συγκεκριμένου προσώπου. Τους έδωσα θερμό χρώμα και εμπλούτισα το σκίτσο μου με το μπλε, που είναι ψυχρό για να κάνει αντίθεση», εξηγεί η καλλιτέχνιδα.

Η Αλεξάνδρα Παλαμιδά ξεκίνησε να σχεδιάζει από τη δ’ τάξη του Δημοτικού. Η μητέρα της ανακάλυψε το ταλέντο που κρυβόταν πίσω από τα εντυπωσιακά σχέδια της κόρης της και την έγραψε σε ιδιωτική σχολή για να εξελίξει την κλίση της. «Μέσα από το σκίτσο εκφράζομαι», ομολογεί η ίδια που αποφάσισε να ακολουθήσει το ταλέντο της, γράφτηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για να ακολουθήσει τον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών και πλέον στόχος της είναι να περάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών και να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Οι καθηγήτριες Αλεξάνδρα Πιτυρίγκα, Κλειώ Παπαϊωάννου, Αγγελική Καμπούρη και Δήμητρα Κλένδρου συγχαίρουν τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και εύχονται πάντα επιτυχίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου