ΤΟΠΙΚΑ

Σιωπηρές… επιτυχίες στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

σιωπηρές-επιτυχίες-στο-μουσικό-σχολ-460602

Οι 96, που πέτυχαν μέσα από εξετάσεις την εισαγωγή τους στο Γυμνάσιο, δεν θα δουν τα ονόματά τους αναρτημένα λόγω… προσωπικών δεδομένων

Επιτυχόντες μεν, χωρίς την ηθική επιβράβευση της ανακοίνωσης των ονομάτων τους δε, οι μαθητές που θα φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος στην α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου. Ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων στέρησε από τους επιτυχόντες και τους γονείς τους τη χαρά της δημοσίευσης των ονομάτων τους στον τοπικό Τύπο, όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Για την εισαγωγή τους στο Μουσικό Σχολείο Βόλου οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καταθέτουν αίτηση και δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις. Φέτος, αίτηση κατέθεσαν συνολικά 153 φοιτητές. Από αυτούς μόλις οι 96 εισάγονται στο σχολείο και αυτό μετά από γραπτές εξετάσεις. Οι 96 μαθητές θα συστήσουν τέσσερα τμήματα, όσα δηλαδή επιβλήθηκαν με εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που δεν επέτρεψαν στη διεύθυνση του σχολείου, παρά το αντίθετο αίτημα, να συστήσει ένα ακόμη τμήμα για την απορρόφηση επιπλέον μαθητών.

Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και βγήκαν τα αποτελέσματα των 96 μαθητών που εισάγονται στο Μουσικό Σχολείο. Μόνο που αυτά αναρτήθηκαν με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και οι μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν από την ίδια την διεύθυνση του σχολείου, ότι πέτυχαν την εισαγωγή στο σχολείο.

Τα ονόματα ωστόσο των μαθητών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη χρονιά φέτος. Γονείς που ήθελαν να καμαρώσουν το όνομά του παιδιού τους στην εφημερίδα, επικοινωνούσαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ρωτώντας πότε θα δημοσιευτούν τα ονόματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου, τα ονόματα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, εκτός αν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποφασιστεί το αντίθετο. Κι αυτό γιατί ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπει την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απογοήτευση υπήρξε για πρώτη φορά από την έναρξη εφαρμογής του νόμου, πέρυσι τον Αύγουστο, όταν κατά την ανακοίνωση των εισακτέων στις σχολές, αντί για τα ονόματά τους δίπλα από τη σχολή εισαγωγής τους οι επιτυχόντες είδαν… κωδικούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου