ΤΟΠΙΚΑ

Μουσικό ταξίδι σε όλον τον κόσμο

μουσικό-ταξίδι-σε-όλον-τον-κόσμο-472042

Εγκλειστοι μαθητές είναι οι συντελεστές του δεύτερου κατά σειρά cd, που παρουσιάστηκε χθες στον Τσαλαπάτα

Ενα ταξίδι σε όλον τον κόσμο μέσα από τη μουσική αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά μουσικό cdπαραγωγή του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της πόλης. Νέοι με παραβατική συμπεριφορά που βρίσκονται κρατούμενοι είναι οι καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούν στη «Μουσική Διέξοδο Vol 2» που παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των εργασιών των δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας.

Πρόκειται για το δεύτερο μουσικό cd που υλοποιεί το σχολείο. Το πρώτο είχε κυκλοφορήσει πέρυσι και ήρθε στον απόηχο της συγγραφής και έκδοσης τεσσάρων βιβλίων.

Το cd έγινε στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου που παρακολούθησαν οι μαθητές. «Φέτος ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε μαθητές- καλλιτέχνες. Άλλο έπαιξε πολύ καλό μπουζούκι, άλλος πολύ καλό τουμπερλέκι, άλλος είχε υπέροχη φωνή.

Οι μαθητές ερμήνευσαν τραγούδια από τις χώρες τους, ταξίδεψαν και μας ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο», τόνισε ο εκπαιδευτικός του 33ου Δ.Σ. Βόλου, Θανάσης Καραγιάννης.

Το νέο πόνημα του σχολείου περιλαμβάνει συνολικά 13 τραγούδια μέσω των οποίων μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης. Το ίδιο το cd θα ταξιδέψει άλλωστε σε όλον τον κόσμο, καθώς οι κρατούμενοι μπορούν να το στείλουν στους δικούς τους και να το πάρουν μαζί τους με την αποφυλάκισή τους.

«Το ακούσαμε, το ξανακούσαμε, το χορέψαμε, το τραγουδήσαμε. Πετύχαμε το σκοπό μας. Να ξεχαστούν οι μαθητές, να περάσουν λίγο όμορφα, να ξεχάσουν τη βία που έχουν ζήσει, να αποκτήσουν ξανά αυτοεκτίμηση. Τα παιδιά το καταχάρηκαν και το περιμένανε πώς και πώς», συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης.

«Πέρυσι ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας διστακτικά. Το πείραμα πέτυχε και φέτος οι μαθητές συμμετείχαν σε αυτό με μεγάλη χαρά. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους και φαίνεται στο αποτέλεσμα», ανέφερε από την πλευρά του ο δάσκαλος του σχολείου, Κώστας Καραδήμας.

Η ηχογράφηση έγινε στο ZIK Recording Studio, ηχολήπτης ήταν ο Πάρις Ζήκος, τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Ακρίβος, την επιμέλεια της παραγωγής και την διδασκαλία οι Θανάσης Καραγιάννης, Κ. Καραδήμας και Γ. Ακρίβος, τη διεύθυνση της παραγωγής ο Θανάσης Καραγιάννης, ενώ το εξώφυλλο που απεικονίζει νότες να βγαίνουν έξω από τα κάγκελα της φυλακής σχεδίασε η Αγγελική Κούρκουλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου