ΤΟΠΙΚΑ

Φως… για πενταμελή οικογένεια στον Βόλο

φως-για-πενταμελή-οικογένεια-στον-βό-488621

Εγγραφη πρόσκληση από την Αποκεντρωμένη φαίνεται ότι θα δώσει λύση στην περιπέτεια

Φως… για πενταμελή οικογένεια στον Βόλο, που καλείται να αποχωριστεί τη μόλις 7 ετών κόρη της, η οποία θα πρέπει να επιστρέψει στην Αλβανία για άγνωστο χρονικό διάστημα για να γίνει επανεκκίνηση της διαδικασίας οικογενειακής συνένωσης! Εάν δεν γίνει αυτό το κοριτσάκι είναι… «ξεκρέμαστο» και δεν θα μπορέσει καν να ανανεώσει την εγγραφή του στο σχολείο, ενώ παράλληλα θεωρείται «παράνομη» για τη χώρα. Όλα αυτά επειδή ο πατέρας της μπέρδεψε τις ημερομηνίες και δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα έγγραφα για την ανανέωση της άδειας παραμονής της στη χώρα!

Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και έλαβε πανελλήνια διάσταση, φαίνεται όμως ότι τελικώς θα βρεθεί λύση.

Η οικογένεια από την Αλβανία μέσω δικηγόρου της είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει το εκπρόθεσμο της αίτησης, όμως τα έγγραφα δεν γίνονταν δεκτά από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ο δικηγόρος, κ. Αντώνης Μπουρτζής κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητώντας για λογαριασμό του πατέρα που κινδυνεύει να αποχωριστεί το παιδί του να δοθεί εντολή προς το αρμόδιο τμήμα να παραλάβει την αίτησή του, να την εξετάσει και να δώσει λύση στο ζήτημα που ανέκυψε και που έχει ταράξει την οικογενειακή του ηρεμία.

Σημείο κλειδί στην όλη υπόθεση για να αποφευχθεί ο αποχωρισμός είναι να δεχθεί η Αποκεντρωμένη την παραλαβήδικαιολογητικών που αποδεικνύουν τους λόγους ανωτέρας βίας που οδήγησαν σε εκπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ανανέωσης της άδειας. Εάν τα παραλάβει όπως υποχρεούται και απαντήσει έστω και αρνητικά, η οικογένεια θα έχει τη δυνατότητα να προσβάλει την απόφαση στα δικαστήρια και η οικογένεια να κρατήσει το 7χρονο παιδί της κοντά της.

Χθες η οικογένεια παρέλαβε μέσω του δικηγόρου της έγγραφη πρόσκληση της Αποκεντρωμένης να πάει τη Δευτέρα στην υπηρεσία για να καταθέσει τα δικαιολογητικά. Στην έγγραφη πρόσκληση μνημονεύεται η προσφυγή στο Υπουργείο, αλλά και έγγραφο του τμήματος Νομικού Συντονισμού και Ελέγχου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς την Αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο παρενέβη προς την υπηρεσία και αναμένεται λύση στο δράμα της οικογένειας που προφανώς δεν θα χρειαστεί να αποχωριστεί το 7χρονο κοριτσάκι της.

«Δεν γνωρίζουμε αν θα δεχθούν την αίτηση για την ανανέωση της παραμονής ή μόνο τα δικαιολογητικά για την εκπρόθεσμη υποβολή της αίτησης. Ο,τι όμως και να γίνει, ακόμη να απορριφθούν τα δικαιολογητικά ανοίγει ο δρόμος προς τη Δικαιοσύνη και αυτό σημαίνει ότι το παιδάκι δεν θα χρειαστεί να φύγει από τη χώρα», σημείωσε ο κ. Μπουρτζής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου