ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιοι στον Βόλο δεν βρήκαν ούτε τον σταυρό τους στην κάλπη!

υποψήφιοι-στον-βόλο-δεν-βρήκαν-ούτε-το-488673

Κι όμως έγινε κι αυτό στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Μαγνησία. Για ορισμένες περιπτώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων το… κοντέρ καταγραφής των ψήφων έτρεχε με φρενήρεις ρυθμούς και για άλλους δεν ξεκίνησε καν… Δύο υποψήφιοι στη Μαγνησία δεν βρήκαν ούτε τον δικό τους σταυρό, με το σύνολο των ψήφων τους, όπως καταγράφτηκε στη σταυροδοσία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πρωτοδικείο Βόλου, να είναι μηδέν!

Η μία περίπτωση αφορά σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και η άλλη σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μηδέν ψήφους έγραφε το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας δίπλα από τα ονόματά τους, που σημαίνει ότι ούτε οι ίδιοι δεν ψήφισαν τους εαυτούς τους.

Πολλά σενάρια μπορεί να ισχύουν. Το επικρατέστερο φαίνεται να είναι ότι μπήκαν πιεζόμενοι για να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια παρατάξεων και όταν ήρθε η ώρα να «σταυρώσουν» πίσω από το παραβάν, προτίμησαν να δώσουν ακόμη και τη δική τους ψήφο σε άλλον υποψήφιο του ψηφοδελτίου, αφήνοντας τον εαυτό τους εκτός.

Δεν αποκλείεται όμως να μην προσήλθαν καν να ψηφίσουν ή το ψηφοδέλτιο που έριξαν στην κάλπη να ήταν άκυρο και να μην καταμετρήθηκε η ψήφος τους.

Δεν ήταν όμως οι μοναδικές περίεργες περιπτώσεις της κάλπης. Την ίδια ώρα που για άλλους υποψηφίους η καταμέτρηση στις εκλογές τούς έδινε τετραψήφια νούμερα σε άλλους περιοριζόταν σε μονοψήφιο αριθμό και μάλιστα λίγο μόνο πάνω από το μηδέν.

Πρόσφατα έγινε παγκόσμιο viral υποψήφιος από το κρατίδιο Παντζάμπ της Ινδίας, όταν διαπίστωσε ότι ακόμα κι η ίδια του η οικογένεια του γύρισε την πλάτη και δεν τον στήριξε στη σημαντικότερη εκλογική μάχη της ζωής του. Πήρε πέντε ψήφους, ενώ η οικογένειά του είναι εννεαμελής και… ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στις κάμερες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη Μαγνησία κλάματα… δεν αναφέρθηκαν, δεν έλειψαν όμως οι περιπτώσεις υποψηφίων που έλαβαν μόνο δύο ή και τρεις ψήφους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου