ΤΟΠΙΚΑ

Ολοι οι πρώην Πρυτάνεις του Π.Θ. μαζί σε μία εκδήλωση

ολοι-οι-πρώην-πρυτάνεις-του-π-θ-μαζί-σε-491222

Για τα 20χρονα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών – Τιμήθηκαν για την προσφορά τους

Τη ζωντανή ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από τα πρόσωπα των πρώην πρυτάνεων, ο καθένας εκ των οποίων έβαλε το λιθαράκι του στην ανάπτυξη του ιδρύματος και των Τμημάτων του, τίμησε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια της λειτουργίας του. Για πρώτη φορά οι πρώην πρυτάνεις βρέθηκαν όλοι μαζί σε μία εκδήλωση, αν και ανειλημμένες υποχρεώσεις στέρησαν την παρουσία των Κων. Μπαγιάτη και Κων. Γουργουλιάνη από τη συγκινητική «ένωση».

Ο πρώτος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παντ. Λαζαρίδης, ο Ι. Μεσσήνης, ο Γ. Πετράκος και φυσικά ο σημερινός πρύτανης Ζήσης Μαμούρης συμμετείχαν στη συνάντηση… κορυφής για τα 20χρονα του Οικονομικού, μετά από πρόσκληση του προέδρου του τμήματος Μιχάλη Ζουμπουλάκη.

Το σύνολο των πέντε πρώην πρυτάνεων τιμήθηκε για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τμήματος, όπως και οι πρώην πρόεδροι του τμήματος Χρ. Κόλλιας και Ν. Κυριαζής, καθώς επίσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των κτιριακών εγκαταστάσεων του Οικονομικού.

Ο κ. Ζουμπουλάκης αναφέρθηκε στην 20χρονη ιστορία του τμήματος, που έχει καταφέρει μέσα σε δύο δεκαετίες να είναι ένα από τα πιο δυναμικά και ανταγωνιστικά στον χώρο του στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και μέσα από τις ερευνητικές του επιδόσεις.

Ξεκίνησε με 126 εισακτέους και μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι είναι περί τους 3.500, με τον κ. Ζουμπουλάκη να επισημαίνει ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται στο αντικείμενό τους είτε σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις είτε σε δικές τους εταιρείες.

Μάλιστα στην προχθεσινή συνάντηση αποφοίτων με την οποία άνοιξε το τετραήμερο των επετειακών εκδηλώσεων, το παρών έδωσαν και τέσσερις απόφοιτοι του τμήματος που σήμερα απασχολούνται σε επιχειρήσεις του Λονδίνου και της Σκωτίας σε θέσεις πολύ καλά αμειβόμενες, κάτι που δείχνει και το επίπεδο των σπουδών.

«Είναι μια ακόμη ημέρα χαράς για το Π.Θ. Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια ενός πολύ δυναμικού και αξιόλογου τμήματος. Είμαστε υπερήφανοι στο Π.Θ. που μέσα σε αυτά 20 χρόνια, αυτό το τμήμα μπόρεσε να ορθοποδήσει, να εκλέξει αξιολογότατους συναδέλφους, να προσελκύσει πολύ καλούς φοιτητές και να έχει στελέχη τα οποία μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια που περνά η χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εντάξουμε το τμήμα αυτό σε μια ευρύτερη σχολή Οικονομικών Επιστημών, μαζί με δύο τμήματα του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και θα δημιουργήσουμε μια αξιόλογη σχολή που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Π.Θ.», σχολίασε ο σημερινός πρύτανης Ζήσης Μαμούρης.

Αναγόρευση

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος Π.Θ. με την αναγόρευση του καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Stanford Victor Davis Hanson σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.

Στις 3 μ.μ. ξεκίνησε στο πλαίσιο του εορτασμού των 20χρονων του ΤΟΕ το 6ο διεθνές συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής, το οποίο θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή 31 Μαΐου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου