ΤΟΠΙΚΑ

Κάλπη για έναν καλύτερο κόσμο

κάλπη-για-έναν-καλύτερο-κόσμο-491235

Εννέα σχολεία της Μαγνησίας λαμβάνουν μέρος στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools

Σε μια διαφορετική ψηφοφορία συμμετέχουν αυτή την περίοδο οι τοπικές κοινωνίες. Υποψήφιοι είναι σχολεία και μαθητές και ψηφοφόροι οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες που καλούνται να ψηφίσουν στην κάλπη του πανελληνίου διαγωνισμού Bravo Schools με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπως τον ονειρεύονται τα παιδιά.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου συμμετέχουν δεκάδες μαθητές από εννέα σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Εννέα σχολεία, ένα νηπιαγωγείο, επτά δημοτικά και ένα γυμνάσιο, λαμβάνουν μέρος στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, καταθέτοντας τις καλύτερες πρωτοβουλίας και δράσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και διεκδικώντας την επιβράβευση.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 350 σχολεία με περισσότερες από 700 συμμετοχές και στο πλαίσιό του τρέχει ήδη διαδικτυακή ψηφοφορία για την ψήφιση των καλύτερων δράσεων και προτάσεων. Στόχος της ανοιχτής ψηφοφορίας είναι τα σχολεία να αναδειχθούν ως κέντρα ενημέρωσης και αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών.

Η ψηφοφορία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εννέα σχολεία του νομού ζητούν ψήφο από τις τοπικές κοινωνίες με στόχο της διάκριση από ειδική επιτροπή αλλά και τη διεκδίκηση του βραβείου κοινού.

Δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, τη σωστή διατροφή, την προστασία των αδέσποτων, την ισότητα την ενσυναίσθηση καταθέτουν on line οι μαθητές της Μαγνησίας και ζητούν στήριξη των συμπολιτών τους.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου συμμετέχει με επτά δράσεις: υγιεινή διατροφή, ειρήνη στον κόσμο, δενδροφύτευση, ανακύκλωση, το 17ο κιβώτιο, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι και το νερό και η αξία του για τη ζωή μας.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου άκουσε 12 τραγούδια, ένα για κάθε μήνα, που αφορούν στην κοινωνική ενσυναίσθηση, οργανώθηκαν παράλληλες δράσεις και δημιουργήθηκε ψηφιακό υλικό.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου δημιούργησαν animation movie όπου φαίνεται ξεκάθαρα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αγάπη και η αρμονία για την καλή ισορροπία και όχι μόνο της γης μας.

Το 13ο Δημοτικό Σχολειο Βόλου συμμετέχει με τρεις δράσεις, ένα ποίημα το «Ηλιακό Λεωφορείο», την ποδηλατογνωσία και την έκδοση σχολικού περιοδικού «Παράθυρο στον κόσμο».

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου κατέθεσε τις δράσεις του «Τρώω υγιεινά, παίζω, γυμνάζομαι», «Το περιβάλλον τ’ αγαπώ», «Ολοι ίσοι όλοι διαφορετικοί» και «Εμένα με νοιάζει».

Το 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου κατέθεσε πρόταση για το καθαρό νερό και την αποχέτευση.

Με τρεις δράσεις συμμετέχει το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, την «Φίλια της ζωής», μία δράση κατά του bullying και μία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου δημιούργησε αφίσα για τα δικαιώματα του παιδιού, προχώρησε σε εθελοντικούς καθαρισμούς στο προαύλιο του σχολείου και στην παραλία ενώ εκπόνησε πρόγραμμα κατά της χρήσης πλαστικού και για την προστασία των αδέσποτων.

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού ανέλαβε ολόκληρη δράση, συγκέντρωσε υπογραφές και τις παρέδωσε στον δήμο με στόχο την προστασία των αδέσποτων αλλά και των πολιτών από επιθέσεις αδέσποτων.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου, με τους μαθητές να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου