ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» για τον Κούμπα

συνεχίζεται-η-οδύσσεια-για-τον-κούμ-491964

Ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον βρει τον σκύλο του που χάθηκε

Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» 32χρονου Βολιώτη, ο οποίος συνεχίζει, παρότι έχουν περάσει πέντε μήνες, να αναζητά τον σκύλο του που χάθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Ο 32χρονος που έχει επιδοθεί σε έναν απίστευτης επιμονής αγώνα για να βρει τον «συντροφούλη» του όπως τον αποκαλεί προσφέρει ακόμη και αμοιβή 1.000 ευρώ σε εκείνον που θα τον βοηθήσει.

Η σχέση του φοιτητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Γκόγκου με τον Κούμπα είναι καρμική, όπως είχε περιγράψει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Πριν 4 χρόνια κι ενώ οδηγούσε με το αυτοκίνητό του στην περιοχή μεταξύ Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας πετάχτηκε από ένα περιβόλι σχεδόν μπροστά στις ρόδες του αυτοκινήτου του. Ισα που πρόλαβε να σταματήσει. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και δεν δίστασε. Πήρε τον αδεσποτούλη μαζί του. «Ενάμιση μηνός ήταν και 3,4 κιλά», αναφέρει με αγάπη για τον τετράποδο φίλο του ο Δημήτρης Γκόγκος. Κι έκτοτε έμελλε να είναι ο σύντροφός του στη ζωή με τον οποίο μοιράζονται το μόλις 30τ.μ. διαμέρισμά του.

Με τον Κούμπα ήταν παντού μαζί. Οπου κι αν πήγαινε, ό,τι κι αν έκανε. Πάνω στην βόλτα τους, περίπου στις 11:00 το βράδυ στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 χάθηκε για δευτερόλεπτα από τα μάτια του και στο επόμενο λεπτό είχε εξαφανιστεί. Αυτήν ήτανε και η τελευταία φορά που τον είδε. Ψάχνει ασταμάτητα για τρεισήμισι περίπου μήνες σε όλον τον Νομό Μαγνησίας, κάθε αδιέξοδο, κάθε χωματόδρομο και κάθε ποτάμι. Φωνάζει το όνομά του σε κάθε δρόμο και έξω από κάθε κτήμα μήπως ακούσει την φωνή του ή μήπως τον ακούσει και έρθει τρέχοντας. Εψαξε ακόμα και εκτός Νομού Μαγνησίας μέχρι τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες.

Μία περίοδο είχε γεμίσει όλον τον Βόλο με περισσότερες από 500 αφίσες και κάθε φορά που μία πληροφορία έφθανε στον ίδιο, εκείνος έτρεχε με λαχτάρα να βρει τον αγαπημένο του σύντροφο.

Πέντε μήνες μετά δεν έχει κανένα νέο. Αποφάσισε να προσφέρει ακόμη και αμοιβή σε όποιον βρει τον σκύλο του. Από τα 300 ευρώ που αρχικά προσέφερε, πλέον προσφέρει 1.000 ευρώ σε όποιον τον βρει.

Στο συγκινητικό του μήνυμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πάνε πέντε μήνες και κάτι μέρες από τότε που ο αγαπημένος μου φίλος εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Κάναμε παρεούλα την συνηθισμένη βόλτα που κάναμε τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από τότε που τον βρήκα μωράκι στο δρόμο, όταν ήτανε ακόμη ενάμιση μηνών. Κοιμόταν στην αγκαλιά μου, ερχότανε μαζί μου για φαγητό, για μπύρα και για καφέ, όπου και αν πήγαινα σε κάθε μικρή ή μεγάλη μου βόλτα, σε κάθε εκδρομή, για μπάνιο, στα χιόνια ή μέχρι το περίπτερο. Ο αχώριστος φίλος μου ήτανε σύντροφός μου, φίλος μου, αδερφός μου και παιδί μου για μένα. Το όνομα του αγαπημένου μου φίλου είναι Κούμπα. Είναι τεσσερισήμισι χρονών περίπου τώρα. Είναι ημίαιμος κούρτσχααρ. Είναι όλος γκρίζος, με μαύρα μάτια και αυτιά, μία μαύρη βούλα στα αριστερά του -στα πλευρά του-, μία μαύρη βούλα στον πισινό του εκεί που ξεκινάει η ουρά του και έχει λευκές πιτσιλιές στα πόδια του. Είναι τσιπαρισμένος στο όνομα μου. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 6986614284 ή ας μου στείλει μήνυμα με φωτογραφία στο viber στο ίδιο νούμερο ώστε να αποδεικνύεται ότι είναι αυτός. Δίνεται αμοιβή 1.000€ για την εύρεσή του».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου