ΤΟΠΙΚΑ

Ποιοι εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς -Μουρεσίου

ποιοι-εκλέγονται-στο-δημοτικό-συμβού-493022

Οι σύμβουλοι που εκλέγονται για τη νέα τετραετία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Ανανεωμένο κατά το ένα τρίτο των δημοτικών συμβούλων αναμένεται να είναι το νέο 21μελές δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη σταυροδοσία των υποψηφίων.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το πρόσωπο που θα καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, μεταξύ των Παναγιώτη Κουτσάφτη και Μαρίας Σαμαρά και ήδη οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για να μπουν στην τελική μάχη.

Ωστόσο οι έδρες έχουν ήδη καθοριστεί με βάση την απλή αναλογική και τα ποσοστά που έλαβαν οι δύο «μονομάχοι» στην α’ Κυριακή των εκλογών.

Με το 47,33% που απέσπασε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Συνεργασία», Παναγιώτης Κουτσάφτης καταλαμβάνει δέκα έδρες, πέντε για τη Ζαγορά και ισάριθμες για το Μούρεσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Ζαγορά εκλέγονται οι Απ. Κοντογιώργος, Β. Ρεπανίδης, Ν. Λαμπαδάρης, Αν. Γαρυφάλλου και Δημ. Χιώτης και από το Μούρεσι οι Κων. Μαργαρίτης, Απ. Σουλδάτος, Κ. Βασταρδής, Αν. Αλτίνης και Ι. Μούτος.

Ποσοστό 41,40% έλαβε η επικεφαλής της «Κίνησης Ενότητας» Μαρία Σαμαρά που καταλαμβάνει εννέα έδρες στο δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα πέντε στη Ζαγορά και τέσσερις στο Μούρεσι. Πληροφορίες μιλούν για εκλογή των κ.κ. Απ. Κατσιφού, Λαζ. Σκόρρα, Κ. Λάσκου, Επαμ. Νάσιου και Ν. Ευαγγέλου από τη Ζαγορά καθώς και των Ι. Βαρελόπουλου, Νικ. Λαμπαδάρη, Αρ. Καλαφάτη και κ. Μαργαρίτη από το Μούρεσι.

Από τη ΛΑΣ που πήρε ποσοστό 11,27% και δύο έδρες εκλέγονται ο επικεφαλής Β. Τσαπράζης και ο Τριαντάφυλλος Κουρελάς.

Τα ονόματα των νέων δημοτικών συμβούλων αναμένεται να επικυρωθούν με την ανακοίνωση της σταυροδοσίας που αναμένουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι με αγωνία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως είναι εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για το συμβούλιο στη νέα τετραετία.

Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω σύνθεση τότε το δημοτικό συμβούλιο θα είναι ανανεωμένο κατά εννέα σχεδόν από τους 21 δημοτικούς συμβούλους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου