ΤΟΠΙΚΑ

Οι 27 επικρατέστεροι δημοτικοί σύμβουλοι Νοτίου Πηλίου

οι-27-επικρατέστεροι-δημοτικοί-σύμβουλ-493241

Αγωνία για τον σταυρό, ενώ οι επικεφαλής των δύο πρώτων παρατάξεων θα δώσουν τη μάχη για τον Δήμο

Ετοιμοι για την τελική μάχη που θα κρίνει τον νέο δήμαρχο στο Νότιο Πήλιο είναι οι δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, Μιχάλης Μιτζικός και Μιλτιάδης Παπαδημητρίου.

Ηδη από χθες, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης», Μιχάλης Μιτζικός ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών πόρτα – πόρτα με τους πολίτες για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξή τους που του έδωσαν ποσοστό 46,82% και «αέρα» 15 ποσοστιαίων μονάδων στην α’ Κυριακή αλλά και προκειμένου να ζητήσει εκ νέου τη στήριξή τους στη β’ Κυριακή που θα κρίνει και τον νικητή των εκλογών.

Στο στρατόπεδο του επικεφαλής της «Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, χθες το απόγευμα ξεκίνησαν ενδοπαραταξιακές συσκέψεις για την ανατροπή της κατάστασης. Ο συνδυασμός έλαβε ποσοστό 31,78% ωστόσο στελέχη του εκτιμούν ότι δεν είναι δύσκολη η ανατροπή, ποντάροντας στην αύξηση της συμμετοχής στις κάλπες αλλά και στο γεγονός ότι η όποια ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο σημερινό δημαρχιακό σχήμα θα περιοριστεί στον α’ γύρο των εκλογών.

Κι ενώ οι επικεφαλής θα δώσουν τη μάχη της κάλπης για την τελική εκλογή, άρχισαν να διαρρέουν ήδη οι πρώτες πληροφορίες για τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει μέσα από την απλή αναλογική. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται σήμερα ή αύριο ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, ο Μιχάλης Μιτζικός που θα καταλάβει 13 έδρες στο νέο 27μελές δημοτικό συμβούλιο, θα εκλέξει 3 συμβούλους στους Αφέτες τους Ι. Ευαγγελάκη, Ιφιγένεια – Γεωργία Γαρυφάλλου και Ι. Παπανικολάου, στην Αργαλαστή 1 τον Δημ. Παρρησιάδη, στις Μηλιές 4 τους Απ. Διανέλλο, Ευστ. Ευαγγελινό, Ι. Τζήρτζη και Δημ. Ραμματά, στη Σηπιάδα 2 τους Νικ. Μαμμά και Μιχ. Γρηγορίου και στο Τρίκερι 3 τους Εμμ. Γιαμαρέλο, Ι. Καλόγηρο και Β. Μανέτα.

Αντίστοιχα πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες καταμετρήσεις μιλούν για εκλογή των εξής 8 δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του Μιλτ. Παπαδημητρίου: Ευ. Τσιρέμπολου, Παν. Ξυράφη και Δημ. Κουκουμβρή από τους Αφέτες, Τιμ. Σχοινά και Κ. Παπαμαρκάκη από Αργαλαστή, Ευάγ. Νασιόπουλου και Νικ. Γιαννιού από τις Μηλιές, Χρ. Επιδέξιου ή Ιακ. Μπλιάγκου από Σηπιάδα και Παν. Σταματά από Τρίκερι.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» Κ. Γραμμένος έλαβε ποσοστό 14,71% και εκλέγει 4 συμβούλους που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οι Θεοχάρη Ελένη ή Νικ. Σκαρλάτος στην Αργαλαστή, Δημ. Παντελής ή Γ. Τζοβάρας στις Μηλιές και Ευστ. Ζηργάνο στη Σηπιάδα, ενώ η ΛΑΣ που έλαβε ποσοστό 6,69% και εκλέγει 2 δημοτικούς συμβούλους, στην Αργαλαστή θα είναι ο επικεφαλής Ι. Κωνσταντινάκης και στην Αργαλαστή ο Ν. Κατσιαφούρης.

Ο Μιχ. Μιτζικός ευχαρίστησε την Αργαλαστή

Συνολικό ποσοστό 46,82% συγκέντρωσε την πρώτη Κυριακή μετά την τελική καταμέτρηση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός. Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, ο κ. Μιτζικός συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου, το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε στην Αργαλαστή και ευχαρίστησε από κοντά τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού, για τη στήριξη στο πρόσωπό του στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συνομιλώντας μαζί τους, δέχτηκε τα συγχαρητήρια για το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε, καθώς και τη δέσμευση των δημοτών για εκ νέου στήριξη την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

«Οι δημότες μας στηρίζουν και το ίδιο θα κάνουν και στον β’ γύρο, καθώς αναγνωρίζουν ότι δώσαμε έναν έντιμο αγώνα και έχουμε ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου».

Η ΛΑΣ Ν. Πηλίου

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου χαιρετίζει τους ψηφοφόρους της, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση της. «Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο.

Οι εκλογές έγιναν μέσα σε συνθήκες πόλωσης επικράτησε κλίμα πόλωσης και ψευτοαντιπαράθεσης μεταξύ των άλλων συνδυασμών.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου όπου δεν είμαστε στο δεύτερο γύρο και έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, και δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν και θα είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση στον Δήμο. Από σήμερα κιόλας θα αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ,τους μικρομεσαίους αγρότες ,τους μικροεπαγγελματίες και τη νέα γενιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου