ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν τους… σταυρούς τους οι υποψήφιοι της Μαγνησίας

ψάχνουν-τους-σταυρούς-τους-οι-υποψήφ-494135

Στο κόκκινο η αγωνία για τη σταυροδοσία, που αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο από το Πρωτοδικείο – Χωρίς εκλογική εικόνα και οι τοπικές κοινότητες

Στο κόκκινο η αγωνία των πάνω από 2.200 υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας. Μόλις το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε για τους συνδυασμούς και κόπασαν οι πανηγυρισμοί, οι περισσότεροι αναζήτησαν τους «σταυρούς» που έλαβαν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πήραν εισιτήριο ή όχι για τα νέα δημοτικά συμβούλια με βάση και την κατανομή των εδρών, που προέκυψε από την α’ Κυριακή με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας μετά τις εκλογές βρήκε τους υποψηφίους στα σκοτάδια για τις προσωπικές τους επιδόσεις στην κάλπη, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας εμπεριέχονταν μεν στα τηλεγραφήματα που κοινοποιούνταν σε Πρωτοδικείο, Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατά τόπους Δήμους, δεν καταχωρούνταν όμως σε κανένα ηλεκτρονικό σύστημα.

Εξαίρεση οι υποψήφιοι για το περιφερειακό συμβούλιο, για τους οποίους με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκδόθηκε σταυροδοσία.

Οι Δήμοι δεν έκαναν το αντίστοιχο για τους δημοτικούς συμβούλους τους, οι οποίοι ολημερίς αναζητούσαν τους «σταυρούς» τους μεταξύ εκλογικών κέντρων των συνδυασμών, εκλογικών αντιπροσώπων και Πρωτοδικείου.

Εως το βράδυ κανείς δεν είχε σαφή εικόνα των εκλογικών του επιδόσεων παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να μάθουν, σε κάθε πιθανή «πηγή». Στα εκλογικά κέντρα οι υποψήφιοι δεν ήταν οι μοναδικοί που αναζητούσαν τη σταυροδοσία τους. Για τους σταυρούς των «δικών» τους ανθρώπων ρωτούσαν και συγγενείς ή απλοί ψηφοφόροι, κανείς όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις.

Τελευταία ενημέρωση που υπήρχε ήταν ότι η σταυροδοσία θα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο Βόλου, το πιθανότερο αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Αγνοια και για τις τοπικές κοινότητες

Πλήρης άγνοια επικρατεί και για το αποτέλεσμα της κάλπης στις τοπικές κοινότητες των Δήμων, που επίσης δεν καταχωρούνταν ηλεκτρονικά.

Οι «σκόρπιες» πληροφορίες που έφθαναν από εκλογικούς αντιπροσώπους δεν μπορούσαν να συνθέσουν την πλήρη εικόνα του παζλ, ενώ πολλές φορές τα «αποτελέσματα» που δίνονταν ήταν αντίθετα μεταξύ τους.

Οι συνδυασμοί αλλά και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι δεν γνώριζαν έως και χθες το βράδυ τα αποτελέσματα των εκλογών στον τόπο τους, κάτι που θα περιμένουν και σε αυτή την περίπτωση να μάθουν από το Πρωτοδικείο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου