ΤΟΠΙΚΑ

Οι πανελλαδικές πάνε… πίσω τις εθνικές εκλογές

οι-πανελλαδικές-πάνε-πίσω-τις-εθνικέ-494193

Η αρχική ημερομηνία έβρισκε τους 17άρηδες ψηφοφόρους στα εξεταστικά κέντρα, καθώς οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου

Για τις 7 Ιουλίου αντί στις 30 Ιουνίου φαίνεται να μετατίθενται σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες οι εθνικές εκλογές στη χώρα. Κι αυτό γιατί η αρχική ημερομηνία που αφορούσε στη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου, έβρισκε τους 17άρηδες υποψηφίους στα… εξεταστικά κέντρα για τις ανάγκες των πανελλαδικών.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνονται και για τα ειδικά μαθήματα στις 2 Ιουλίου και αυτό φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό παράγοντα για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας που θα στηθούν εκλογικές κάλπες.

Η αντίστροφη μέτρηση ενόψει πανελλαδικών έχει ξεκινήσει και στη Μαγνησία, όπου στη γραμμή της εκκίνησης θα μπουν 1.828 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.468 από τα Γενικά Λύκεια και οι 360 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ την επόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου αμέσως μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ολοκληρώσουν την εξέταση στις 18 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ στις 20 του μήνα, αμέσως μετά όμως στις 21 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία για τα ειδικά μαθήματα που θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου.

Οι πανελλαδικές σε αριθμούς

Στη Μαγνησία θα λάβουν μέρος 1.828 υποψήφιοι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι, ενώ για τις ανάγκες διεξαγωγής των εκλογών θα λειτουργήσουν συνολικά 23 εξεταστικά κέντρα, 21 για τα ΓΕΛ και 2 για τα ΕΠΑΛ.

Χθες ορίστηκαν οι χειριστές του VBI (σύστημα λήψης των θεμάτων) σε κάθε ένα από τα εξεταστικά κέντρα και σήμερα το ίδιο θα γίνει και για τα μέλη των λυκειακών επιτροπών που μπορεί να είναι από επταμελείς έως εννιαμελείς. Περίπου 250 και πλέον εκπαιδευτικοί θα στελεχώσουν τις λυκειακές επιτροπές στα 23 εξεταστικά κέντρα, ενώ για τις πανελλαδικές θα επιστρατευτούν και περί τα 50 άτομα βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες και επιστάτες).

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα απομένει μόνο ο ορισμός των επιτηρητών που θα είναι δύο σε κάθε αίθουσα εξέτασης συν ένας στον διάδρομο ανά τέσσερις αίθουσες, περί τους 270 εκπαιδευτικούς δηλαδή. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί δύο, καθώς στόχος είναι να «μοιραστούν» οι ημέρες των εξετάσεων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στην επιτήρηση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου