ΤΟΠΙΚΑ

Θριαμβευτική επανεκλογή Αχ. Μπέου

θριαμβευτική-επανεκλογή-αχ-μπέου-495814

Θριαμβευτική επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή πέτυχε ο Αχιλλέας Μπέος. Στον Δήμο Βόλου οι εκλογές κρίθηκαν χθες και μάλιστα με άνεση για τον δήμαρχο Βόλου, που κέρδισε τη νέα τετραετία απέναντι σε τέσσερις συνδυασμούς, το εκλογικό ποσοστό των οποίων περιορίστηκε κατά περίπτωση μερικές μονάδες πάνω ή κάτω από το 10%. «Θα γράψω ιστορία για την πόλη που γεννήθηκα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην ομιλία του έξω από το εκλογικό του κέντρο, όπου από νωρίς επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τον εκλογικό θρίαμβο του Αχιλλέα Μπέου και του συνδυασμού του προδιέγραψαν με το κλείσιμο της κάλπης τα αποτελέσματα του exit poll, που επιβεβαιώθηκαν από τα πρώτα κιόλας συγκεντρωτικά αποτελέσματα, που άρχισαν να εκδίδονται από τα εκλογικά τμήματα.

Εως τις 10 το βράδυ το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει. Στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» ξεκίνησε μετεκλογικό… πάρτι. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατέφθασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά τις δέκα και πνίγηκε στις αγκαλιές ψηφοφόρων, που έσπευσαν να τον συγχαρούν από κοντά για την εκλογική του νίκη.

Βροχή πυροτεχνημάτων, κόρνες και χειροκροτήματα συνέθεσαν το πανηγυρικό κλίμα όταν ο κ. Μπέος ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει και όπως και το 2014 απελευθέρωσε συμβολικά στον ουρανό δύο λευκά περιστέρια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μπέος αφιέρωσε την εκλογική του νίκη στη μητέρα και τον πατέρα του, που δεν είναι εν ζωή, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγο και το παιδί του, καθώς και τους συνεργάτες του. «Δεν πρόκειται να πω αυτά που λένε οι πολιτικοί απατεώνες ότι σήμερα (χθες) δεν υπάρχει νικητής. Νικητής υπάρχει και είναι ο κόσμος του Βόλου που επέλεξε τον δήμαρχό του και τη δημοτική αρχή για να συνεχίσει το έργο της», είπε. «Θα πω λίγα σήμερα, γιατί έχω να πω πολλά σε έργα», σημείωσε τονίζοντας ότι ξεκινά αγώνας «για να πάρει η πόλη ό,τι στερήθηκε τόσα χρόνια». «Η πόλη είναι πολύ τυχερή, γιατί σύντομα θα έχουμε εθνικές εκλογές. Ενόψει των εκλογών θα γίνει της π… Ο αγώνας θα είναι πλέον αγώνας διεκδίκησης για την πόλη και τους πολίτες. Θα κάνουμε πολλά. Θα δουλέψουμε για εσάς κι όχι για ιδιοτελή συμφέροντα. Από αύριο είναι ημέρα δουλειάς. Θα γράψω ιστορία για την πόλη που γεννήθηκα. Δεν θα σας διαψεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «έρχονται καλές ημέρες για την πόλη». «Η περιφέρεια μας περιμένει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο Βόλος μία ομάδα που θα κερδίσει τον σεβασμό της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης».

Ωρα 01:30

Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 63,72% του εκλογικού σώματος (144 από τα 226 εκλογικά τμήματα) και σε 43.686 ψηφίσαντες από τους 72.130 εγγεγραμμένους (έγκυρα 41.688), ο Αχιλλέας Μπέος έλαβε 23.662 ψήφους και ποσοστό 56,76%, η Νάνσυ Καπούλα 6.517 ψήφους και ποσοστό 15,63%, ο Ιάσων Αποστολάκης 5.227 και ποσοστό 12,54%, ο Αποστόλης Παπαδούλης έλαβε 3.819 ψήφους και ποσοστό 9,16% και ο Απ. Ριζόπουλος έλαβε 2.463 ψήφους και ποσοστό 5,91%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου