ΤΟΠΙΚΑ

Ρέα Τσιαμπάου: «Να διώξουμε τη σκιά… του παρελθόντος»

ρέα-τσιαμπάου-να-διώξουμε-τη-σκιά-το-503022

Η νεαρή υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του Ι. Αποστολάκη «Μαζί για τον Βόλο» μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Η νεαρή Ρέα Τσιαμπάου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του Ιάσονα Αποστολάκη «Μαζί για τον Βόλο», οραματίζεται τον Βόλο χρωματισμένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Οπως δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αποδέχτηκε την πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού να είναι υποψήφια, διότι επιθυμεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ο Δήμος Βόλου να αλλάξει σελίδα. «Όραμά μου είναι ένας Δήμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα προστατεύει το περιβάλλον, καθαρός, όμορφος, υγιεινός, προσβάσιμος σε όλους, φιλικός προς τα άτομα με αναπηρία, με μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», σημειώνει η ίδια, ενώ απευθυνόμενη στους συνομήλικους της τους παροτρύνει να συμμετέχουν ενεργά στην ψηφοφορία, τονίζοντας πως «οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον μας δεν μπορούν να παίρνονται για εμάς χωρίς εμάς».

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Είστε ένα νέο παιδί με πολλά όνειρα. Ποια ήταν τα κριτήρια που σας ώθησαν στην απόφαση να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του Ιάσονα Αποστολάκη «Μαζί για τον Βόλο»;

Αποδέχτηκα την πρόταση του Ιάσονα Αποστολάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «Μαζί για τον Βόλο», γιατί θέλω να σταθώ αρωγός στην προσπάθεια όλων μας για έναν Δήμο που θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους πολίτες του Βόλου, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και των χωριών. Εναν Δήμο που θα αναδείξει την ιστορία, τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία κάθε περιοχής, σε συνεργασία με τα τοπικά κοινοτικά συμβούλια και τους συλλόγους.

Όραμά μου είναι ένας Δήμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα προστατεύει το περιβάλλον, καθαρός, όμορφος, υγιεινός, προσβάσιμος σε όλους, φιλικός προς τα άτομα με αναπηρία, με μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ενας Δήμος, που θα προβάλλει το φυσικό του κάλλος και θα γίνει πόλος έλξης κάθε μορφής τουρισμού και ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής, τη μείωση της ανεργίας και την επιστροφή των νέων που ξενιτεύτηκαν προς αναζήτηση εργασίας.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης είναι ένας νέος επιστήμονας με τεχνογνωσία, όραμα, ήθος, που σέβεται τους πολίτες και πιστεύω πως μαζί του θα καταφέρουμε να αναγεννήσουμε τον τόπο μας.

Εχετε επισημάνει πολλές φορές πως η πόλη είναι «αφιλόξενη» απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Σε ποιους τομείς επικεντρώνεται αυτή την εκτίμηση;

Αυτή τη στιγμή στον Βόλο του 2019 δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν αυτόνομη πρόσβαση, με ασφάλεια και άνεση σε κτιριακές υποδομές, υπηρεσίες κι αγαθά. Διαδρομές Αμεα, οδηγοί όδευσης, ηχητική σήμανση στα φανάρια, παιχνίδια στις παιδικές χαρές για παιδιά με αναπηρία, κάδοι προσβάσιμοι και εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν πρόβλημα ακοής στις υπηρεσίες με νοηματική ή αναγραφόμενα κείμενα δυστυχώς δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχουν υποδομές στον αθλητισμό όπως π.χ. προσβασιμότητα σε κολυμβητήρια κ.ά.

Αν σας ζητούσε κάποιος να χρωματίσετε την πόλη… ποια χρώματα θα χρησιμοποιούσατε και για ποιον λόγο;

Θα χρωμάτιζα την πόλη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το οποίο συμβολίζει την αισιοδοξία και την καινούργια αρχή, για να διώξουμε κάθε σκιά του παρελθόντος.

Ποιο κατά τη γνώμη σας μπορεί να είναι το κίνητρο για νέα παιδιά όπως εσείς να ασχοληθούν με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση; Πώς θα πείσετε τους φίλους και συνομηλίκους σας να έχουν ενεργό ρόλο;

Εμείς οι νέοι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά για να αλλάξει ο Βόλος προς το καλύτερο. Να τον χρωματίσουμε με τα δικά μας χρώματα. Οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον μας δεν μπορούν να λαμβάνονται για εμάς, χωρίς εμάς.

Αν σας ζητούσε κάποιος να απαριθμήσετε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις, τις οποίες έχετε σκοπό να θέσετε σε προτεραιότητα στο δημοτικό συμβούλιο με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου, ποιες θα ήταν αυτές;

Παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για:

  • Την αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων Δημοτικών Ενοτήτων, συνοικιών και χωριών.
  • Ανάδειξη της ιστορίας, των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής σε συνεργασία με τα κοινοτικά συμβούλια και τους συλλόγους.
  • Την προσβασιμότητα των Αμεα παντού.
  • Τα αδέσποτα.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Την συντήρηση των σχολείων.
  • Την τουριστική προβολή και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  • Τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την μείωση της ανεργίας.
  • Οικονομικό και καλής ποιότητας νερό.
  • Οικολογικά ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Συμμετέχετε ανελλιπώς σε όλες τις περιοδείες του συνδυασμού. Το κλίμα στις συζητήσεις με τον κόσμο δημιουργεί προϋποθέσεις κατά τη γνώμη σας για αλλαγή σελίδας στον Δήμο;

Σε κάθε εξόρμηση που έχουμε κάνει εισπράττουμε την πλήρη αποδοχή από τον κόσμο. Είμαι βέβαιη ότι ο Βόλος θα αλλάξει σελίδα στις 26 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου