ΤΟΠΙΚΑ

Κατοικίες… το «Γεωργούλα»

κατοικίες-το-γεωργούλα-513805

Π. Καμμένος από τον Βόλο: «Μικροπολιτικός ελιγμός η προσωρινή άρση μετακίνησης της 32ης ΤΑΞΠΝ»

«Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έπρεπε ήδη να έχει φύγει από το στρατόπεδο Γεωργούλα. Είναι ζήτημα στρατηγικού σχεδιασμού των ενόπλων δυνάμεων. Είναι εθνική ανάγκη. Η προσωρινή άρση της μετακίνησης των πεζοναυτών αποτελεί πολιτικό ελιγμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από το Υπουργείο να αναβληθεί για τις ευρωεκλογές. Αυτό είναι μικροπολιτική. Η Ταξιαρχία θα φύγει. Ολα τα άλλα είναι απολύτως ψευδή. Δεν νομίζω ότι θα διακινδυνέψει κανείς την ασφάλεια της πατρίδας μας για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. που θέλουν να πουλήσουν εξυπηρέτηση στους πολίτες του Βόλου. Αν γίνει η κρίση στην κυπριακό ΑΟΖ δεν θα επηρεάσει μόνο την Κύπρο. Η απειλή θα επεκταθεί και στα νησιά και στον Εβρο», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Βόλο και Λάρισα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Καμμένος έθεσε οριστικό τέλος στην προοπτική παραμονής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, επικρίνοντας όσους υπόσχονται ψέματα και επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα «ανταλλάγματα» για την μετακίνηση της Ταξιαρχίας από τον Βόλο υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ έθεσαν απαράβατο όρο να υπάρχουν αναγνωρίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο που θα υπάρχει για την πόλη. Υποστήριξε ότι ο Βόλος έχει ήδη ξεκινήσει να μετατρέπεται σε στρατηγείο των συμμαχικών δυνάμεων και αναφέρθηκε στη μετατροπή του Στεφανοβικείου στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για τα ελικόπτερα. «Στο Στεφανοβίκειο μεταφέρονται τα καινούρια ελικόπτερα, παράλληλα θα ζωντανέψει η μονάδα συντήρησης με τεχνικό εξοπλισμό που επίσης έρχεται από τις ΗΠΑ και σε συμφωνία με τους Αμερικανούς θα μετατραπεί σε σταθμό μεταστάθμευσης των νατοϊκών δυνάμεων και κέντρο εκπαίδευσης για άλλες χώρες στον τομέα των ελικοπτέρων», είπε.

Για την έκταση του στρατοπέδου Γεωργούλα αποκάλυψε ότι θα μετατραπεί σε χώρο κατοικιών για περισσότερους από 1.000 Ελληνες και ξένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που θα περνούν από την περιοχή με σταθερή ροή και θα τονώνουν την οικονομική ζωή του τόπου.

Ο ίδιος στο τέλος της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στο ρόλο του λιμανιού του Βόλου. «Υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την ενεργοποίηση της γραμμής Βόλου –Συρίας. Ο Βόλος θα είναι το κύριο λιμάνι που θα ενώσει τον θαλάσσιο δρόμο προς Συρία, Λίβανο και Ιράκ», ανέφερε.

Τρίτος Αττίλας…

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η μετακίνηση της Ταξιαρχίας είναι ζήτημα στρατηγικού σχεδιασμού και ότι θα γίνει όποιος κι αν βγει στην εξουσία. Υπογράμμισε δε ότι έχει καθυστερήσει την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή.

Αναφέρθηκε στην πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας που απειλεί να πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. «Αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουμε μία πρωτοφανή κατάσταση που θα συγκριθεί με το 1974 με την εισβολή στην Κύπρο των τουρκικών στρατευμάτων. Μιλάμε για έναν τρίτο Αττίλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η προεκλογική περίοδος και να συσταθεί Κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση με ενιαία φωνή. «Μία Κυβέρνηση αποστασίας δεν μπορεί να στηρίξει την εθνική θέση σε μια κρίσιμη στιγμή», είπε υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει το ζήτημα να αντιμετωπιστεί ως ζήτημα απειλής προς την Ευρώπη από τρίτη χώρα κι όχι στο πλαίσιο διμερών ή τριμερών διαπραγματεύσεων. «Η Τουρκία παραβιάζει το εθνικό και διεθνές δίκαιο και θα πρέπει να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Αμυνας», πρόσθεσε.

«Προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών»

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πίστη στην Ε.Ε. του Κων. Καραμανλή. «Πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών- κρατών, των ίσων, όπου δημοκρατικές και εθνικές αξίες θα διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού κι όχι στην Ε.Ε. των κομμάτων που επέβαλλε στα ελληνικά μεγάλα κόμματα την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Η συνθήκη των Πρεσπών, η παράδοση του όρου Μακεδονία είναι μία θέση που υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην παράδοση του ονόματος συνέβαλλε και η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ. Εμείς μένουμε στη θέση του ’74 όταν ο Κων. Καραμανλής στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε ότι δεν θα παραδοθεί κανένα όνομα», είπε και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψηφίους της παράταξης που μπορούν να υπηρετήσουν τις αξίες και τις αρχές της πατρίδας. Ο κ. Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε και στην ευχάριστη συγκυρία της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και στην είσοδό της στην εποχή της ανάπτυξης χάρη στη συνδρομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν και πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος οι κ.κ. κ. Τουρναβίτης, Ιωάννα Νασιώκα, Νικ. Νησιώτης, Δημ. Μπουρντάνας και Νικ. Διακομιχάλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου