ΤΟΠΙΚΑ

Δημήτρης Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Ελπίδα με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία»

δημήτρης-κουτσούμπας-από-τον-βόλο-ελ-514316

Ολομέτωπη επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ, στην παραλία του Βόλου. Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αίσχος τη μετατροπή της Μαγνησίας σε ορμητήριο των νατοϊκών δυνάμεων και μίλησε για έγκλημα που συντελείται σε βάρος της δημόσιας υγείας με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων που θα καίγονται από την ΑΓΕΤ. Ενόψει δε των εκλογών ζήτησε ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες: στην ευρώπη, στην περιφέρεια και τους δήμους.

Από το βήμα της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η πολιτική είναι ενιαία. «Ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υιοθετείται από τις Κυβερνήσεις και εξειδικεύεται και εφαρμόζεται από τις περιφέρειες και τους δήμους», είπε βάζοντας άπαντες στο κάδρο των «ενόχων της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε «το έγκλημα που συντελείται στη Μαγνησία -και που φέρει την υπογραφή όλων- με την καύση σκουπιδιών». «Ολοι από κοινού με μοιρασμένους ρόλους υλοποιούν την πολιτική της καύσης σκουπιδιών με κόστος την υγεία των πολιτών. Η Μαγνησία αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι καπιταλιστικό κέρδος και υγεία του λαού δεν συμβαδίζουν», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και στους «τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς μετατροπής του Βόλου σε απέραντη βάση εξυπηρέτησης των νατοϊκών συμφερόντων». «Για μια χούφτα δολάρια από τα αμερικανάκια έχουν το θράσος να προσπαθούν να εξαγοράσουν τη συνείδηση του λαού μας. Είναι αίσχος να προσπαθούν να εξομοιώσουν τα δολάρια με το έγκλημα των δολοφονικών επιθέσεων στους λαούς», τόνισε.

Μίλησε για αμέτρητα παραδείγματα αντιλαϊκής πολιτικής την οποία «δεν θα αλλάξουν τα σωτήρια σχέδιά τους». «Δεν θα αλλάξει ούτε η εικόνα διάλυσης των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου, ούτε το τουριστικό «θαύμα» που για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό παραπέμπει σε συνθήκες γαλέρας», ανέφερε.

«Ψίχουλα» χαρακτήρισε και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία όπως υπογράμμισε δεν αντικαθιστούν όσα έχασαν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. «Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι ο σίγουρος δρόμος είναι μακριά από τις συμμαχίες των λύκων, με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία», υπογράμμισε τονίζοντας ότι ο λαός μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., «οι οποίοι με κοκορομαχίες για κότερα και σκάνδαλα θέλουν να κρ΄θυψουν ότι και οι δύο υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ελίτ».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου