Εκλογικός πυρετός στα χωριά

εκλογικός-πυρετός-στα-χωριά-515577

Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου και χθες ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί και οι μεμονωμένοι, που θα αναμετρηθούν στην κάλπη της 26ης Μαΐου.

Οσον αφορά στα κεντρικά ψηφοδέλτια στους δήμους της Μαγνησίας δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Η έκπληξη έρχεται από τις τοπικές κοινότητες, όπου ψηφοδέλτια δεν κατεβάζουν μόνο οι συνδυασμοί. Πληθώρα ανεξάρτητων συνδυασμών και μεμονωμένοι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους.

Από το σύνολο των 108 ψηφοδελτίων, που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Βόλου, τα 72 αφορούν σε ανεξάρτητους συνδυασμούς και μεμονωμένους στις τοπικές κοινότητες, έγραψε το ρεπορτάζ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Βόλου κατεβαίνουν με ψηφοδέλτιο πέραν των πέντε κεντρικών συνδυασμών και 14 ψηφοδέλτια ανεξάρτητων συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πέρα από τη διάθεση ντόπιων να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους μακριά από τα άρματα των υποψηφίων δημάρχων και να παλέψουν για έργα και δράσεις στα χωριά τους, με διάθεση να καλύψουν πιθανόν κενά της περασμένης περιόδου, η πρόσθεση ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων στη μάχη της κάλπης σημαίνει ότι στα χωριά η εκλογική μάχη παίρνει μεταξύ άλλων και οικογενειακά χαρακτηριστικά, αφού με βάση τον πληθυσμό τους εκτιμάται ότι θα υπάρχει υποψήφιος ακόμη και ανά δύο οικογένειες!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τοπικών κοινοτήτων, όπου η μάχη του σταυρού για την τοπική αυτοδιοίκηση θα δοθεί ανάμεσα σε οικογένειες, είναι ο Αγιος Λαυρέντιος, με την αναλογία υποψηφίων και οικογενειών να είναι σχεδόν 1 προς 2 ή ο Αγιος Βλάσιος και οι Μικροθήβες, όπου ανά τρεις οικογένειες υπάρχει και ένας υποψήφιος ή όπως ο Αγιος Ονούφριος, όπου φαίνεται να υπάρχει ένας υποψήφιος ανά τέσσερις οικογένειες.

Οι εκλογές στις τοπικές κοινότητες θα έχουν ειδικό και οικογενειακό ενδιαφέρον. Το μοίρασμα της εκλογικής πίτας όμως, όπως θα φανεί από το αποτέλεσμα της κάλπης, θα είναι χρήσιμο και για εκλογικά συμπεράσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου