ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα γιορτής στην Αργαλαστή ~ Χριστιανοί βαφτίστηκαν δύο μαθητές

ημέρα-γιορτής-στην-αργαλαστή-χριστια-516997

Στο Μυστήριο συμμετείχαν το σχολείο και κάτοικοι της περιοχής – Αχίλλειος και Νικόλαος τα χριστιανικά ονόματα των δύο μαθητών

Γιορτή όχι μόνο για το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής, αλλά για ολόκληρο το χωριό αποτέλεσε η βάπτιση δύο μαθητών του σχολείου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο 19χρονος Φιοράλντι μαθητής της γ΄ τάξης βαπτίστηκε Αχίλλειος και ο 17χρονος Ντομένικο μαθητής της α’ τάξης βαπτίστηκε Νικόλαος. Ανάδοχοι των δύο μαθητών έγιναν αντίστοιχα η καθηγήτρια Φυσικής Ιφιγένεια Πάτρα και ο μαθητής του σχολείου και στενός φίλος του Ντομένικο – Νικολάου, Παναγιώτης Αγκο.

Το Μυστήριο της Βάπτισης, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική πράξη στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε με πατρικό λόγο στους δύο νεοφώτιστους, τους ευχήθηκε «καλή φώτιση» και τόνισε τη σημασία της διακονίας του ευαγγελικού λόγου και του λόγου του Χριστού σε μια εποχή άρνησης και αμφισβητήσεων.

Το όμορφο τελετουργικό παρακολούθησαν συγκινημένες οι οικογένειες των δύο μαθητών, αλλά και σύσσωμο το σχολείο και πολλοί κάτοικοι του χωριού, που έσπευσαν να καλωσορίσουν τους νεοφώτιστους στη χριστιανική οικογένεια.

Αμέσως μετά την τελετή, που έγινε σε γιορτινό κλίμα, παρατέθηκε δεξίωση στον χώρο του ιερού ναού και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε το σχολείο, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής, ενώ σε συνάντηση που είχε με μαθητές απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις για τον ρόλο της Εκκλησίας και μάλιστα μέσα στην οικονομική κρίση, αλλά και για την απόφαση του ίδιου να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης.

«Ολη η σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής ζήσαμε μοναδικές, ευλογημένες στιγμές με την υποδειγματική Θεία Λειτουργία και τη βάπτιση δύο μαθητών μας. Τα παιδιά, αλβανικής καταγωγής, λαμβάνοντας ερεθίσματα από το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και από τη ζωντανή παράδοση του τόπου μας, που έχει ως κέντρο της την Ορθοδοξία, εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας, την οποία πραγματοποίησαν. Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, όπως είναι φυσικό, καθώς αποτελεί ευλογία Θεού για τον θεολόγο να αξιώνεται να βλέπει την πρόοδο των μαθητών του.

Παράλληλα οι μαθητές μας με την απόφασή τους να βαπτιστούν πιστοποίησαν και την κοινωνική και την πολιτισμική ένταξή τους στη ζωή και τις παραδόσεις της πατρίδας μας», ανέφερε ο θεολόγος του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής Σωτήρης Τσιτσιρίγκας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου