ΤΟΠΙΚΑ

Μειώσεις & απαλλαγές τελών στα κοιμητήρια του Δήμου Βόλου

μειώσεις-απαλλαγές-τελών-στα-κοιμητ-537333

Για τον νέο κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων Δήμου Βόλου ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Χρήστος Στεφόπουλος

Στην τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων Δήμου Βόλου προχώρησε με χθεσινή του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.

Οπως εξήγησε στη συνεδρίαση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Στεφόπουλος οι αλλαγές αφορούν σε τρία σκέλη. Κατ’ αρχήν δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην αγορά οικογενειακού τάφου σε όλα τα κοιμητήρια, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές θέσεις και εφόσον το αίτημα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. «Αυτό εκτιμάται ότι θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στα δημοτικά ταμεία», ανέφερε ο κ. Στεφόπουλος.

Ο νέος τροποποιημένος κανονισμός προβλέπει επίσης μείωση από το τριπλάσιο στο διπλάσιο του κόστους οστεοφύλαξης για περίοδο άνω των δέκα ετών και πλήρη απαλλαγή από τα τέλη παράτασης ταφής πέραν της τριετίας για τους ιερείς εφόσον οι οικογένειές τους καταθέσουν αίτημα.

Τα «Ηλιοτρόπια» φύτεψαν λουλούδια στην είσοδο του «Κούκου»

Την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κοιμητηρίων Χρήστου Στεφόπουλου έγινε προμήθεια λουλουδιών από το θερμοκήπιο των «Ηλιοτρόπιων» ύψους 1.000 ευρώ και τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν να λουλουδιάσουν την είσοδο σε έναν χώρο τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες πολίτες.

Είναι η τρίτη χρονιά που αναλαμβάνεται παρόμοια πρωτοβουλία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «έχει καθιερωθεί ως θεσμός τα τρία τελευταία χρόνια τα παιδιά από τα Ηλιοτρόπια να αναλαμβάνουν τον εξωραϊσμό του πάρκο μπροστά από το κοιμητήριο Κούκος. Στηρίζουμε εμπράκτως τον συνεταιρισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλους ενόψει των γιορτών του Πάσχα, να επισκεφθούν το βαγόνι στην πλατεία Πανεπιστημίου και να προμηθευτούν από εκεί ένα μικρό δωράκι ή τη λαμπάδα για την Ανάσταση, στηρίζοντας τους σκοπούς του συνεταιρισμού».

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου