Πριν αλέκτορα φωνήσαι…

πριν-αλέκτορα-φωνήσαι-540698

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… Σκηνικό από ταινία αστυνομικής δράσης του Χόλιγουντ θύμισε η καταδίωξη δύο αντρών από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης την περασμένη Τετάρτη.

Η καταδίωξη, που έγινε σε ώρα αιχμής και ως εκ τούτου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών από το σημείο, αλλά και καταστηματαρχών, σόκαρε.

Αστυνομικοί δρώντας αστραπιαία και καταδιώκοντας στην «καρδιά» της πόλης δύο άντρες σε μηχανάκι, κατάφεραν να τους μπλοκάρουν και να τους ακινητοποιήσουν πριν εκείνοι ξεφύγουν.

Το σκηνικό έκοψε την ανάσα σε πολίτες, που δεν βλέπουν… κάθε μέρα παρόμοια στον δρόμο. Και έδωσαν λαβή για σχολιασμούς. «Μην τους σκοτώσετε κιόλας» η παρέμβαση περαστικής «ειδικού» προς αστυνομικούς, όταν είδε τους δύο επιβαίνοντες στο μηχανάκι που καταδιώχθηκε να πέφτουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Η ίδια που θα έλεγε «τι κάνει η Αστυνομία» αν η τσάντα που ο ένας εκ των δύο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία στην προσπάθειά της να τη συγκρατήσει έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε, ήταν δική της ή της μεγάλης ηλικίας μητέρας της.

Και μπορεί να είναι η ίδια, που ενδεχομένως να συγκινήθηκε όταν την προηγούμενη Κυριακή τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άνοιξαν την αγκαλιά τους σώζοντας τη ζωή μιας 13χρονης, που έπεσε από ύψος με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι από αυτό το τελευταίο περιστατικό, αλλά και από τη διοργάνωση φιλανθρωπικού μπαζάρ των αστυνομικών για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς επιβεβαιώθηκε σε αυτά που είπε για την αντιμετώπιση που έχουν αστυνομικοί από την κοινωνία:

«Είναι οι ήρωες, που έσωσαν την 13χρονη. Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί, που με την παρατηρητικότητά τους προχώρησαν στη σύλληψη δραστών συμβάλλοντας στην εξιχνίαση διαρρήξεων και ληστειών σε όλη τη Θεσσαλία. Είναι όμως και οι ίδιοι, που αύριο στο γήπεδο θα καθυβρίζονται ή θα δέχονται πέτρες σε μία πορεία.

Είμαστε εμείς. Και θέλουμε την κοινωνία στο πλευρό μας. Να ενδιαφερθεί η κοινωνία και να αγαπήσει την Ελληνική Αστυνομία. Είμαστε εμείς οι ίδιοι, που ασκούμε καθημερινά το λειτούργημά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου