ΤΟΠΙΚΑ

«Εγκλωβισμένος» στην Ελλάδα ο Βέλγος που συνελήφθη για κατασκοπεία

εγκλωβισμένος-στην-ελλάδα-ο-βέλγος-541959

«Εγκλωβισμένος» στην Ελλάδα βρίσκεται 25χρονος Βέλγος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για κατασκοπεία στο Πήλιο.

Μετά τη χθεσινή απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο απαγόρευσης της εξόδου του από τη χώρα μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του για την οποία θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Ο 25χρονος σύμφωνα με πληροφορίες έφθασε στην Ελλάδα πριν από τέσσερις ημέρες. Εμεινε μία ημέρα στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη ήρθε στην περιοχή της Μαγνησίας. Όπως δήλωσε σε αστυνομικούς είναι τουρίστας. Μάλιστα όταν συνελήφθη κουβαλούσε μαζί του σκηνή, sleeping bag και τα απαραίτητα σύνεργα για κάμπινγκ.

Φέρεται μάλιστα ότι ήρθε στην περιοχή μόνος του για πεζοπορία και όπως δήλωσε επιχείρησε να ακολουθήσει το μονοπάτι από Μακρινίτσα προς Πουρί, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι χάθηκε στον δρόμο και βρέθηκε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βέλγος υποστήριξε ότι τραβούσε φωτογραφίες από το φυσικό τοπίο κι ότι δεν είχε ως στόχο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από τις οποίες –αξίζει να σημειωθεί – δεν υπάρχει καν περίφραξη ή κάποια ενδεικτική πινακίδα που να απαγορεύει την πρόσβαση και τη λήψη φωτογραφιών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αναλογικές φωτογραφικές μηχανές με τις οποίες τραβούσε φωτογραφίες αλλά και συσκευή κινητού τηλεφώνου που επίσης διαθέτει φωτογραφική μηχανή.

Ολο το φωτογραφικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και εξετάζεται ενδελεχώς μέχρι να φθάσει στην ακροαματική διαδικασία.

Ο 25χρονος αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα – ανακριτή και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο. Μέχρι τότε όμως του επιβλήθηκε όρος απαγόρευσης εισόδου από τη χώρα κάτι που συνεπάγεται παράταση των… διακοπών του επ’ αόριστον στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για περίπτωση κατασκοπείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής αφορά στο έτος 2014. Ομως και πριν από έξι μήνες περί που είχαν προσαχθεί Ελληνες χωρίς ωστόσο να κινηθούν σε βάρος τους διαδικασίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου