ΤΟΠΙΚΑ

Λουλουδιάζει και φέτος η είσοδος του κοιμητηρίου στον «Κούκο»

λουλουδιάζει-και-φέτος-η-είσοδος-του-κ-542891

Τα «Ηλιοτρόπια» θα φυτέψουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λουλούδια με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κοιμητηρίων Χρήστου Στεφόπουλου

Θα λουλουδιάσει και φέτος το μικρό πάρκο στην είσοδο του κοιμητηρίου «Κούκος». Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος προχώρησε σε προμήθεια λουλουδιών αξίας χιλίων ευρώ από το θερμοκήπιο του συνεταιρισμού «Ηλιοτρόπια» και τα παιδιά του συνεταιρισμού θα είναι εκείνα που θα αναλάβουν να φυτέψουν τα λουλούδια στο παρκάκι αναβαθμίζοντας αισθητικά την είσοδο του κοιμητηρίου που καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Στεφόπουλο πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Δήμος Βόλου και τα «Ηλιοτρόπια» συνεργάζονται για να ομορφύνουν τον χώρο.«Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος προχωρήσαμε στην προμήθεια καλλωπιστικών φυτών αξίας 1.000 ευρώ στηρίζοντας εμπράκτως τα παιδιά του συνεταιρισμού και δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία», τόνισε ο κ. Στεφόπουλος.

Οι κηπουροί των «Ηλιοτρόπιων» θα παραδώσουν σήμερα στις εννέα το πρωί την παραγγελία και θα φυτέψουν τα λουλούδια με τη συνδρομή εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο.

Ο κ. Στεφόπουλος μάλιστα προτρέπει τους δημότες και επισκέπτες να ενισχύσουν και οι ίδιοι τα «Ηλιοτρόπια» στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλους ενόψει των γιορτών του Πάσχα, να επισκεφθούν το βαγόνι στην Πλατεία Πανεπιστημίου και να προμηθευτούν από εκεί ένα μικρό δωράκι ή τη λαμπάδα για την Ανάσταση, στηρίζοντας τους σκοπούς του συνεταιρισμού», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός ξεκίνησε το 2009 και στους κόλπους του απασχολούνται εννέα παιδιά με αναπηρίες εκ των οποίων επτά στα θερμοκήπια και δύο στο βαγόνι όπου λειτουργεί το πωλητήριο – εκθετήριο. Πρόκειται για άτομα 35 – 45 ετών που απασχολούνται δημιουργικά και δίνουν τη δική τους μάχη για να κερδίσουν το δικαίωμα στην αγορά εργασίας και στην αυτόνομη διαβίωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου