ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα πίσω από τα Δικαστήρια Βόλου

μπαράζ-διαρρήξεων-σε-καταστήματα-πίσ-542996

Δράστες «χτύπησαν» όπου βρήκαν κλέβοντας χρήματα και υπολογιστές – Σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας

Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα την Παρασκευή τα ξημερώματα στην περιοχή πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Αγνωστος δράστης ή δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν ένα κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής και ένα με logistics, ενώ έκαναν προσπάθεια να μπουν σε αρτοποιείο και δύο ακόμη εμπορικά καταστήματα, χωρίς να τα καταφέρουν.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τα είδη υγιεινής διατροφής ξύπνησε στις έξι το πρωί από τηλεφώνημα που δέχθηκε και τον ειδοποιούσε ότι δράστες είχαν κάνει θρύψαλα τη τζαμαρία του μαγαζιού του και είχαν εισβάλει μέσα.

Αμεσα έσπευσε στο κατάστημά του και διαπίστωσε ότι το χρηματικό ποσό που είχε στο ταμείο του, περίπου 300 ευρώ, είχε αφαιρεθεί.

Συνολικά ο ίδιος υπέστη ζημιά 2.000 ευρώ για την αντικατάσταση και της τζαμαρίας.

Ομως δεν ήταν ο μόνος στόχος. Ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν και επιχείρηση με logistics επί της Παύλου Μελά, αφαιρώντας δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και έναν φούρνο επί της Ανθίμου Γαζή, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι ίδιοι νωρίτερα επιχείρησαν να εισβάλλουν και σε δύο εμπορικά καταστήματα επί της Ερμού και πάλι όμως η προσπάθειά τους ήταν αποτυχημένη.

Επαγγελματίας της περιοχής που εργαζόταν στην επιχείρησή του έως τα ξημερώματα, εκτιμά πως ό,τι έγινε, συνέβη μετά τις δύο το πρωί της Παρασκευής. Περίοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι τελευταίως στην περιοχή έχουν παρατηρήσει «περίεργες» παρουσίες.

Από την Αστυνομία είναι σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή που «χτύπησαν» οι διαρρήκτες υπάρχουν κάμερες ασφαλείας κι ότι το καταγεγραμμένο υλικό εξετάζεται για να οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου