ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικός» σε σχολείο της Μαγνησίας «ροκανίζει» το χαρτζιλίκι μαθητών

ποντικός-σε-σχολείο-της-μαγνησίας-544428

Χθες ξαναχτύπησε θέτοντας σε συναγερμό την εκπαιδευτική οικογένεια

«Ποντικός», που έχει «τρυπώσει» το τελευταίο διάστημα σε σχολείο της Μαγνησίας, «ροκανίζει» το χαρτζιλίκι μαθητών και έχει θέσει σε αυξημένο συναγερμό την εκπαιδευτική κοινότητα.

Χθες καταγράφτηκε ένα ακόμη κρούσμα κλοπής στο ίδιο σχολείο. Ο άγνωστος δράστης φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την ώρα του διαλείμματος, οπότε και οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου, αφήνοντας στην τάξη τις σχολικές τους τσάντες με τα υπάρχοντά τους και χωρίς να γίνει αντιληπτός άνοιξε τις σάκες και πήρε από μέσα όσα χρήματα βρήκε.

Οταν μαθητές αναζήτησαν το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν το κολατσιό τους από το κυλικείο, διαπίστωσαν ο ένας μετά τον άλλο ότι τα χρήματά τους είχαν κάνει «φτερά». Οι μαθητές άρχισαν να ρωτούν ο ένας τον άλλο τι είχε συμβεί και να μοιράζονται την εμπειρία τους και στη συνέχεια ανέφεραν την ομαδική κλοπή στους εκπαιδευτικούς τους.

Οπως έγινε γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά που στο συγκεκριμένο σχολείο καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό. Κι άλλη φορά καταγράφτηκε ομαδική κλοπή. Στην αρχή θεωρήθηκε κάτι τυχαίο. Πλέον όμως δείχνει να παίρνει διαστάσεις, με τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να αντιληφθούν πώς ο δράστης καταφέρνει να τρυπώσει στις τάξεις και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των εκπαιδευτικών που ακόμη και στα διαλείμματα εποπτεύουν τους χώρους του σχολείου να δρα ανενόχλητος.

Οι υποψίες κινούνται σε βάρος κάποιου από τους μαθητές του σχολείου, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο εν ώρα μαθημάτων να «τρυπώνει» στο κτίριο εξωσχολικός. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει καμία εκδοχή.

Το χθεσινό περιστατικό σήμανε συναγερμό στην εκπαιδευτική κοινότητα που καλείται να αντιμετωπίσει θέμα παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στο σχολείο.

Μάλιστα πρόκειται να συγκληθεί συμβούλιο τάξης και στη συνέχεια σύλλογος διδασκόντων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με παιδαγωγικό τρόπο κι όχι με κλήση στην Αστυνομία, που θα είχε ως αποτέλεσμα τον στιγματισμό, αν πρόκειται για μαθητή, ενός νέου, που προφανώς δρα με απερίσκεπτο τρόπο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου