ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαϊκή διάκριση στα μαθηματικά για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη

ευρωπαϊκή-διάκριση-στα-μαθηματικά-γι-547126

Αναμετρήθηκε με κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας και κατάφερε να ξεχωρίσει για μία ακόμη φορά

Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση έφερε στο παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας η μαθήτρια της α’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Κατάφερε να διακριθεί στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών 2019 και μάλιστα συναγωνιζόμενη στο ίδιο επίπεδο με κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας από την ίδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μυαλό της Κωνσταντίνας Ρασβάνη αποδεικνύεται «ξυράφι» στα μαθηματικά. Η μαθήτρια συμμετέχει στους διαγωνισμούς μαθηματικών, που διοργανώνονται από το τοπικό παράρτημα της ΕΜΕ από την ηλικία της ε’ τάξης του Δημοτικού. Συνέχισε και στο Γυμνάσιο, οπότε και πέτυχε μεγάλες διακρίσεις. Μάλιστα στην 35η Πανελλήνια Μαθηματική Ολυμπιάδα η Κωνσταντίνα Ρασβάνη είχε φέρει το πρώτο ασημένιο μετάλλιο στη Μαγνησία και φέτος απέσπασε το χάλκινο.

Μέσα από τις διακρίσεις της προκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών, που διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 7 έως τις 13 Απριλίου.

Η 15χρονη μαθήτρια δοκιμάστηκε στο ίδιο επίπεδο με κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας και το «κοφτερό» μυαλό της στα μαθηματικά ξεχώρισε. Απέσπασε «εύφημο μνεία», διάκριση που έρχεται για πρώτη φορά στον νομό σε αντίστοιχη διοργάνωση.

«Είναι η πρώτη φορά, που μαθήτρια του παραρτήματός μας συμμετέχει και διακρίνεται στον διαγωνισμό. Στην Κωνσταντίνα αξίζουν πλέον τα συγχαρητήρια, καθώς είναι η πιο μικρή στην ηλικία στον διαγωνισμό, που μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου διαγωνίζονται πάνω στα ίδια θέματα.

Η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματός μας συγχαίρει τη μαθήτρια για τη μεγάλη της επιτυχία και την οικογένειά της και τους καθηγητές της που τη στηρίζουν αδιαλείπτως στην προσπάθειά της», αναφέρει η πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ Στέλλα Δημητρακοπούλου, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη επιτυχία της μαθήτριας, που, πέρα από την κλίση που έχει στα μαθηματικά, μελετά πολλές ώρες μόνη της στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Η μεγάλη διάκριση, που έφερε στον νομό, έγινε με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεκτή και από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, όπου φοιτά η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. «Είναι μία μεγάλη επιτυχία, που ανήκει αποκλειστικά στη μαθήτρια, η οποία έκανε σκληρή προετοιμασία. Είναι μία άριστη μαθήτρια», σχολίασε η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Λοντρίδου.

«Το ήθελα πολύ και είμαι ευχαριστημένη που το πέτυχα», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. «Εκανα μεγάλη προσπάθεια. Διάβαζα πολλές ώρες, ακόμη και πέντε ώρες την ημέρα όταν είχα χρόνο. Κι αυτό γιατί το επίπεδο στο οποίο διαγωνίστηκα ήταν υψηλότερο. Εχω γερές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά χρειάζεται και πολλή μελέτη», αναφέρει η μαθήτρια, που δηλώνει λάτρης των μαθηματικών. «Είναι μία πολύ ωραία επιστήμη και προσφέρει πολλά», σημειώνει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου