ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά του 1ου Γυμνασίου Βόλου στηρίζουν παιδιά

παιδιά-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-στηρίζο-553854

Τους έδωσαν χρήματα, τρόφιμα, παιχνίδια και βιβλία στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Την έμπρακτη στήριξή τους σε παιδιά κοντά στην ηλικία τους, που δοκιμάζονται από νωρίς στη ζωή τους, είτε επειδή έχουν χάσει τους γονείς τους, είτε επειδή το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο να τα μεγαλώσει και προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους σε μια διαφορετική μεγάλη οικογένεια, έδειξαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι στις αρχές της εβδομάδας επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό S.O.S. στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τα οκτώ σπίτια που έχουν γίνει τα νέα «σπιτικά» για παιδιά που είδαν από μικρή ηλικία το σκληρό πρόσωπο της ζωής, ήρθαν σε επαφή με τις «μητέρες» και τις «θείες» που έχουν αναλάβει την ανατροφή τους και εντυπωσιάστηκαν από τη δομή που δεν παραπέμπει σε ίδρυμα, αλλά σε μια πραγματική οικογένεια.

Η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού και αλληλεγγύης «Νοιάζομαι και Δρω» στο οποίο συμμετέχει επί τέσσερις σχολικές χρονιές το σχολείο και συνοδεύτηκαν από την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα παιδιά του χωριού S.O.S.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού, στο σχολείο έγινε καμπάνια και οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα, τρόφιμα, παιχνίδια και πολλά βιβλία τα οποία πρόσφεραν στο Παιδικό Χωριό S.O.S. Περίπου 45 μαθητές της β’ και γ’ του 1ου Γυμνασίου Βόλου συνεισέφεραν στη ζεστή αγκαλιά και στην αληθινή οικογένεια που υπάρχει για παιδιά της ηλικίας τους, συνδέοντας τον εθελοντισμό με την αλληλεγγύη. Τους μαθητές συνόδευσε η υπεύθυνη του προγράμματος Σοφία Ξυραφάκη μηχανολόγος μηχανικός που διδάσκει το μάθημα της τεχνολογίας στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι το σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος έχει λάβει διπλή τιμητική διάκριση. Πριν από δύο χρόνια έλαβε τη διάκριση «ενεργού πολίτη» για τις εθελοντικές δράσεις που είχε αναπτύξει και τον περασμένο Δεκέμβριο σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα διακρίθηκε ως το «σχολείο των πολιτών».

«Συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο ως ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», σχολίασε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Γιάννης Καραφέρης.

Σύμφωνα με την κ. Ξυραφάκη, μετά την επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό S.O.S. Θεσσαλονίκης, οι μαθητές επισκέφθηκαν και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ που επίσης στηρίζεται στην εθελοντική πρωτοβουλία, «συνδέοντας τον εθελοντισμό με τις επιστήμες, τον πολιτισμό και το περιβάλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου