ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργαλεία για σύγχρονο μάθημα απέκτησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

εργαλεία-για-σύγχρονο-μάθημα-απέκτησ-553905

Με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, που αντικατέστησαν τους παλιούς ηλικίας 17 ετών, εξοπλίστηκε το εργαστήριο πληροφορικής που εγκαινιάστηκε χθες

Τους ηλικίας 17 ετών ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που «σέρνονταν» με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται… μετ’ εμποδίων, απέσυρε χθες οριστικά το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου στήθηκε από την αρχή και εξοπλίστηκε με ηλεκτρονικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα αποτελέσουν εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών και μαθητών και παράλληλα θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Χθες, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Αλμυρού αλλά και της σχολικής οικογένειας έγιναν τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου εργαστηρίου πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το εργαστήριο στήθηκε από την αρχή και εξοπλίστηκε με συνολικά 14 ηλεκτρονικούς υπολογιστές νέας τεχνολογίας, έναν εκτυπωτή 3D και έναν βιντεοπροβολέα. Στο εργαστήριο εγκαταστάθηκαν οι δέκα υπολογιστές, οι άλλοι τέσσερις αναμένονται και από σήμερα, τα μαθήματα θα γίνονται σε σύγχρονο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, Γ. Καπράνα, ο εξοπλισμός του εργαστηρίου πληροφορικής θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σχολείο. «Μέχρι σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καλούνταν σε δουλέψουν σε υπολογιστές ηλικίας 17 ετών, που «κολλούσαν» διαρκώς, δεν είχαν μεγάλη μνήμη. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έκαναν μάθημα με πολλές δυσκολίες», σημείωσε ο κ. Καπράνας, υποστηρίζοντας ότι ο εξοπλισμός «θα λύσει τα χέρια» εκπαιδευτικών και μαθητών και θα κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον.

Το εργαστήριο που είναι εγκατεστημένο στον δεύτερο όροφο του σχολικού κτιρίου δεν θα φιλοξενεί μόνο τους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στον τομέα πληροφορικής. «Είναι ανοιχτό για τους μαθητές όλων των ειδικοτήτων, καθώς ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ακουμπά πλέον σε όλες τις ειδικότητες και είναι χρήσιμος παντού», πρόσθεσε ο κ. Καπράνας. Σημειώνεται ότι στο σχολείο πέρα από τον τομέα πληροφορικής λειτουργούν επίσης οι τομείς μηχανολογικού, ηλεκτρολόγου – ηλεκτρονικού, οικονομίας- διοίκησης, γεωπονίας και υγείας πρόνοια, ενώ στην α’ τάξη υπάρχει μάθημα πληροφορικής που παρακολουθεί το σύνολο των μαθητών.

Τους ολοκαίνουργιους υπολογιστές – εργαλεία για τα μαθήματά τους, χάρηκαν περισσότερο από όλους οι ίδιοι οι μαθητές που χθες αμέσως μετά τα εγκαίνια έσπευσαν να δουλέψουν πάνω στους νέους υπολογιστές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου