ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτες συνδέσεις αποχέτευσης στην Αγριά

πρώτες-συνδέσεις-αποχέτευσης-στην-αγ-555280

Χέρι – χέρι ενημερωτικές επιστολές στο σύνολο των καταστηματαρχών του παραλιακού μετώπου – Μετά το Πάσχα το αποχετευτικό στη Ν. Αγχίαλο

Μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, που θα παραλάβουν εντός των ημερών, θα κληθούν και επίσημα από τη ΔΕΥΑΜΒ κάτοικοι της Αγριάς να υποβάλουν αιτήσεις για τη σύνδεση των νοικοκυριών τους με το δίκτυο αποχέτευσης, που ολοκληρώθηκε και μπορεί να λειτουργήσει. Οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω προσωπικών επιστολών που παρέδωσε χέρι – χέρι σε ένα προς ένα τα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης, κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ τις προηγούμενες ημέρες.

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων «τρέχει» από την 1η Μαρτίου και ήδη υποβλήθηκαν στις υπηρεσίες οι πρώτες 30 μελέτες από ισάριθμους ιδιώτες, που είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα με τους σηπτικούς βόθρους και προετοιμάστηκαν εγκαίρως ώστε να συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Επιπλέον 300 καταναλωτές έχουν ζητήσει πληροφορίες για τη διαδικασία που προβλέπεται, αλλά και το κόστος σύνδεσης που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 500 ευρώ για σπίτι 100 τ.μ. Σημειώνεται ότι στο κόστος σύνδεσης υπολογίζονται τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού ή του καταστήματος, το πλάτος του οδοστρώματος και η πρόσοψη του κτιρίου και ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη σε δόσεις.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τους καταναλωτές που σπεύδουν να ενημερωθούν για τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης που έχει ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει.

Αντίστοιχο έργο για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα στη Ν. Αγχίαλο. Πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 7.230.000 ευρώ, το οποίο μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος θα κοστίσει 2.600.000 ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε και το συνοδό έργο του αποχετευτικού που αφορά στις συνδέσεις, το οποίο όμως θα συνδυαστεί με τη βελτίωση και του δικτύου ύδρευσης που σήμερα δεν λειτουργεί σε ζώνες και στο οποίο παρουσιάζονται συχνά βλάβες εξαιτίας και της παλαιότητας των σωλήνων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει και ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης.

Τα δύο έργα, κύριο αποχετευτικό και συνοδά έχουν χρονοδιάγραμμα τριετίας για την ολοκλήρωσή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου