ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία και μετά θάνατον

ταλαιπωρία-και-μετά-θάνατον-555397

59χρονη άπορη νεκρή στο σπίτι της στον Βόλο για ώρες μέχρι να βρεθούν χρήματα για την κηδεία της

Οπου φτωχός κι η μοίρα του… 59χρονη άπορη γυναίκα, που έπασχε από την επάρατο νόσο και κατέληξε χθες το μεσημέρι στο σπίτι της, παρέμενε επί ώρες παγωμένη στο κρεβάτι, μέχρι να βρεθούν χρήματα για την κηδεία της. Για τη μεταφορά της σορού της 59χρονης από το σπίτι, όπου ζούσε μαζί με την κόρη της, που είναι παντρεμένη, και το μόλις δύο ετών εγγονάκι της, έγινε ολόκληρη κινητοποίηση από την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσα Μορφογιάννη. Η ίδια από τη θέση της αντιδημάρχου είχε βοηθήσει ξανά πριν έναν χρόνο την οικογένεια, προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στο μωράκι, που γεννήθηκε τυφλό σε ποσοστό 100% και πάσχει από μικροφθαλμία και αυτό προκαλούσε παραμόρφωση στις κόγχες των ματιών, αλλά και στο υπόλοιπο πρόσωπό του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η 59χρονη γυναίκα είχε προσβληθεί από την επάρατο νόσο πριν από τρία χρόνια. Πρόσφατα ο καρκίνος, που χτύπησε αρχικά στις ωοθήκες, έκανε μετάσταση στον πνεύμονα και η άτυχη γυναίκα κατέληξε χθες το μεσημέρι στο σπίτι της. Ισα που πρόλαβε να δει για τελευταία φορά την κόρη της και το μικρό εγγονάκι της, που είχαν μόλις επιστρέψει από την Αθήνα, όπου παρακολουθείται ιατρικά το δίχρονο τυφλό παιδάκι, μετά τα επιθέματα που τοποθετήθηκαν στα μάτια του για να σταματήσει η παραμόρφωση.

Κόρη και γαμπρός είναι μακροχρόνια άνεργοι και όλη η οικογένεια ζούσε με μοναδικό έσοδο το επίδομα απορίας που έπαιρνε η 59χρονη και το επίδομα τυφλότητας που χορηγήθηκε για το εγγονάκι της πριν από έναν περίπου χρόνο.

Η κόρη της 59χρονης βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς δεν έχει ούτε ευρώ για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της μητέρας της. Στο ψυγείο του Νοσοκομείου διατηρούνται οι σοροί μόνο άστεγων νεκρών για διάστημα 20 ημερών, ενώ τα έξοδα κηδείας γίνονται δημοσία δαπάνη επίσης μόνο για άστεγους. Για άπορους οι παραπάνω διαδικασίες δεν προβλέπονται, όπως ενημερώθηκε η κόρη της άτυχης 59χρονης.

Σε απόγνωση απευθύνθηκε στη Νατάσα Μορφογιάννη η οποία πριν από έναν χρόνο, από τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, είχε βοηθήσει ξανά την οικογένεια.

Εγινε ολόκληρη κινητοποίηση. Η κ. Μορφογιάννη εξασφάλισε τα έξοδα της κηδείας μέσω χορηγίας από τη βιομηχανία τυροπιτοειδών Στάμος Α.Ε., επιχείρηση που στηρίζει διαρκώς με προσφορές το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε γραφείο τελετών, που ανέλαβε και μετέφερε τη σορό από το σπίτι, μέχρι σήμερα οπότε και το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία της 59χρονης από τον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου. Τα τέλη της τριετούς ταφής, όπως και της εκταφής δεν θα χρεωθούν στην οικογένεια από την Αντιδημαρχία Κοιμητηρίων, όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου