ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 2 εκατ. ευρώ αποδέχεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για έργα αποκαταστάσεων

ποσό-2-εκατ-ευρώ-αποδέχεται-ο-δήμος-ζαγ-585466

Εναν και πλέον χρόνο από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη απ’ άκρη σε άκρη ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου εξαιτίας των πλημμυρών και κατολισθήσεων που έπληξαν την περιοχή και μόλις τώρα δείχνουν να ξεκινούν οι διαδικασίες για τις αποκαταστάσεις στις υποδομές, που αφορούν κυρίως στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα, η πλειονότητα των θεμάτων που θα συζητηθούν αφορά σε έργα αποκαταστάσεων που πρόκειται να ξεκινήσουν για να κλείσουν οι «πληγές» της θεομηνίας του Φεβρουαρίου του 2018.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να κάνει αποδοχή και κατανομή της χρηματοδότησης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε για τον Δήμο και που αφορά στην επιχορήγηση και υλοποίηση του έργου επιδιόρθωσης ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 26ης Φεβρουαρίου 2018. Με βάση την αποδοχή της χρηματοδότησης θα γίνουν αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το τρέχον έτος 2019.

Επιπλέον το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τρεις μελέτες. Η πρώτη είναι η στατική μελέτη για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στη Δ.Ε. Μουρεσίου Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (Τ.Κ. Κισσού, Τ.Κ. Ξουριχτίου και Τ.Κ. Μουρεσίου), προϋπολογισμού 63.000 €. Η δεύτερη αφορά στη στατική μελέτη για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στη Δ.Ε. Μουρεσίου Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ( Τ.Κ. Τσαγκαράδας) , προϋπολογισμού 449.000 €.

Τέλος, η τρίτη μελέτη αφορά σε αποκαταστάσεις στις θέσεις του Δ.Κ. Ζαγοράς Ρέμα Συμεών, Αγία Κυριακή 1, Αγία Κυριακή 2 και της Τ.Κ. Μακρυράχης θέση Κούκος), προϋπολογισμού 400.000 €».

Υποβολή πρότασης για στάσεις

Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστεί η προοπτική υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αφορά στην αναβάθμιση των στάσεων των λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, την κατασκευή,

μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου