ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λιλιπούτειοι φυσιοδίφες στη λίμνη Κάρλα

λιλιπούτειοι-φυσιοδίφες-στη-λίμνη-κά-598601

Οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου έκαναν παρατήρηση με πεδιοσκόπιο και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο

Λιλιπούτειοι… φυσιοδίφες οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου. Επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τη λίμνη Κάρλα, έκαναν παρατήρηση των πουλιών και στη συνέχεια γνώρισαν το οικοσύστημα στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού όπου ξεναγήθηκαν.

Η επίσκεψη των 20 μαθητών του Νηπιαγωγείου, συνοδεία των τριών νηπιαγωγών Ευαγγελίας Σδρούλια, Αριστέας Αγερώτη και Δέσποινας Δατσέρη, εντάχθηκε στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Οι λίμνες του τόπου μας», ένα πρόγραμμα που είναι ενταγμένο και στο εθνικό θεματικό δίκτυο «Λίμνες, πηγές έμπνευσης για προγράμματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης» που υλοποιείται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μικροί μαθητές γνώρισαν την Κάρλα και το οικοσύστημά της. Οσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά στην επίσκεψή τους στην Κάρλα. Με κιάλια και πεδιοσκόπιο παρατήρησαν τα πουλιά, τα είδη των οποίων αναγνώρισαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Μουσείο γνώρισαν όλα τα είδη που συνθέτουν το οικοσύστημα της Κάρλας ενώ από μία μεγάλη οθόνη είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις μετακινήσεις των πουλιών και των ψαριών.

Οι μαθητές έκαναν ταξίδι στον χρόνο γνωρίζοντας τις δραστηριότητες των ανθρώπων στη λίμνη πριν αυτή αποξηρανθεί και στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο για την Κάρλα και την ευρύτερη περιοχή.

Στο τέλος κλήθηκαν να κάνουν μία χειροτεχνία, την οποία πήραν μαζί τους ως ενθύμιο. Ζωγράφισαν το κιρκινέζι, ένα σπάνιο αποδημητικό πουλί που μεταναστεύει στην περιοχή της Κάρλας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου