ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

μοίρασε-κλήσεις-η-δημοτική-αστυνομία-599912

Για παράνομη στάθμευση και παραβίαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου

«Εβρεξε»… κλήσεις μέσα στον Φεβρουάριο από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και κατάληψης θέσεων πάρκινγκ στο κέντρο, που προορίζονται για ολιγόωρη στάθμευση. Συνολικά 750 κλήσεις για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης βεβαιώθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Δημοτικής Αστυνομίας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, το βάρος των ελέγχων έπεσε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Βεβαιώθηκαν συνολικά 475 παραβάσεις σε βάρος οδηγών, που είτε δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν την ειδική κάρτα – ξυστό, είτε εξάντλησαν το δίωρο της στάθμευσης στο κέντρο.

Επιπλέον 275 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση βεβαιώθηκαν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, ακόμη και πάνω σε λεωφορειόδρομους.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και αυτόν τον μήνα, οπότε και σε εξέλιξη βρίσκονται τρία παράλληλα έργα, που εκ των πραγμάτων προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη. Οι εργασίες στον κόμβο Δημαρχείου, η ανεμπόδιστη διαδρομή στην Ιωλκού και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων έχουν «επιβάλει» κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο. Η κατάσταση επιτείνεται από την παράνομη στάση και στάθμευση οχημάτων και γι’ αυτό οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε σε 17 αυτοψίες σε καταστήματα εστίασης, περίπτερα, αλλά και για εναπόθεση οικοδομικών υλικών, δέχθηκε 25 καταγγελίες πολιτών και εξυπηρέτησε τηλεφωνικά 44 πολίτες σε αιτήματά τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου