ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τον Αλατά

ανοίγει-ο-δρόμος-για-τον-αλατά-601082

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την τουριστική επένδυση στον Αλατά, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου.

Το ΣΧΟΟΑΠ, που πλέον αποτελεί νόμο του Κράτους μετά τη δημοσίευσή του στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης, προβλέπει για τον Αλατά την πολεοδόμησή του με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η επένδυση ξεμπλόκαρε μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της εισήγησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος για την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου. Η ομόφωνη απόφαση προβλέπει τη μείωση του συντελεστή δόμησης από το 0,15 στο 0,10, προκειμένου «να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος».

Στο πλαίσιο αυτό οι επενδυτές, που περιμένουν 20 χρόνια προκειμένου να αξιοποιήσουν τον Αλατά τουριστικά, θα υποβάλουν νέα τροποποιημένη μελέτη με βάση του νέους συντελεστές δόμησης. «Η νέα μελέτη θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Το σημαντικό είναι ότι άνοιξε οριστικά ο δρόμος για την επένδυση και ότι έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν πλέον εμπόδια στην υλοποίησή της», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση για την τουριστική επένδυση με την τότε κοινότητα Τρικερίου είχε υπογραφτεί στις 25 Σεπτεμβρίου 1998 με την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων United Five Development Hellas. Αντικείμενο της σύμβασης η τουριστική επένδυση στη νησίδα Αλατάς. Η επένδυση αφορά σε ποσό 200 εκατ. ευρώ περίπου και περιλαμβάνει την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος πέντε αστέρων, δυναμικότητας 950 κλινών, το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχείο και τουριστικά χωριά. Προέβλεπε επίσης ότι θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας και το όφελος θα είναι συνολικό για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, καθώς πέρα από την προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου, θα στηριχθούν και οι ντόπιοι επαγγελματίες. Οι προμήθειες πρώτων υλών σε αγροτικά προϊόντα θα γίνονται από τον αγροτικό κόσμο του Νοτίου Πηλίου, που θα μπορέσει σε επόμενη φάση να προχωρήσει και στη μεταποίηση των προϊόντων του για να προμηθεύει το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου