ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν διακοπές νερού σε οφειλέτες άνω των 1.000 ευρώ

ξεκινούν-διακοπές-νερού-σε-οφειλέτες-602474

Εκκληση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για ρύθμιση οφειλών για να μην αναγκαστούν τα συνεργεία να προχωρήσουν σε διακοπές

Νέος γύρος διακοπών νερού σε οφειλέτες, που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς για διάστημα άνω του ενός έτους, ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου η ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 1.000 ευρώ και δεν εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες του ευάλωτου πληθυσμού.

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 του μήνα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσουν σε διακοπές στην υδροδότηση σε ασυνεπείς καταναλωτές που έχουν αφήσει τους λογαριασμούς τους να συσσωρεύονται και δεν έχουν φροντίσει να προχωρήσουν καν σε ρύθμιση.

Οι διακοπές θα αφορούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αργοναυτών, Παπαδιαμάντη, Ζάχου, Ρήγα Φεραίου, Φιλιππίδη και για λογαριασμούς καταναλωτών που έχουν κωδικό διαδρομής 01/02/0001 έως 01/99/9999.

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους καταναλωτές να απευθυνθούν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ για να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους προκειμένου να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε διακοπές. Ηδη η ΔΕΥΑΜΒ έχει ενημερώσει εγγράφως τους οφειλέτες για το ύψος της οφειλής τους καλώντας τους να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, ενώ έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί και τηλεφωνικώς μαζί τους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Στέργιος Παπαευσταθίου στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ επί της οδού Κωνσταντά 141 στο αρμόδιο γραφείο καταναλωτών (Νο3 στο ισόγειο) μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Απασχόληση σπουδαστών, πρόσληψη υδρονομέων και καθαριστών

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε την απασχόληση 19 σπουδαστών για τους οποίους θα επιχορηγηθεί κατά 50% μέσω ΟΑΕΔ. Πρόκειται για σπουδαστές ΤΕΙ και συγκεκριμένα δύο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, δύο του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων, δύο του τμήματος Μηχανολογίας, τρεις του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, δύο του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, δύο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, δύο του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, έναν του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, έναν του τμήματος Περιβάλλοντος, έναν του τμήματος Μηχανικών Βιοσυστημάτων, έναν του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, έναν του τμήματος Βιοχημείας και έναν του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων.

Επίσης αποφασίστηκε η πρόσληψη 22 υδρονομέων και 14 καθαριστών υδραυλάκων αντίστοιχα, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Παπαευσταθίου θα ακολουθήσουν και νέες προσλήψεις σε επόμενα συμβούλια για τις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, εγκρίθηκε αίτημα παράτασης της προθεσμίας παράδοσης του έργου που αφορά στην κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο έως τον βιολογικό.

Το αίτημα κατέθεσε ο ανάδοχος, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των απαιτούμενων υλικών. Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2019.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου